Vipper Tesla av tronen: - Bare å gratulere

Kia e-Niro klatrer til topps i fersk spørreundersøkelse.

Dette er elbilen med flest fornøyde eiere, i følge spørreundersøkelsen Elbilisten 2020 (foto: Norsk elbilforening).
Dette er elbilen med flest fornøyde eiere, i følge spørreundersøkelsen Elbilisten 2020 (foto: Norsk elbilforening). Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

- I år er det eierne av Kia e-Niro som har ført denne bilmodellen helt til topps, selv om eierne av Tesla Model 3 og Model S fortsatt sørger for at disse modellene klorer seg fast på de to gjenværende pallplassene. Det er bare å gratulere, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Hvert år foretar Norsk elbilforening en stor spørreundersøkelse blant sine medlemmer.

Årets undersøkelse – «Elbilisten 2020» – viser at Tesla-eierne ikke lenger troner aller øverst på fornøydhetsskalaen, etter flere år på rad i tet.

Opp fra fjerdeplass

Det er altså fjorårets nykommer Kia e-Niro som i år har bykset opp til toppen av fornøydhetsskalaen.

I fjor debuterte modellen på fjerdeplass, med 79,3 prosent som ga bilen toppscore. I år svarte imidlertid hele 84,3 prosent at de var «veldig fornøyd» med bilmodellen.

Fjorårsvinneren Tesla Model 3 var også debutant i fjor. I år ligger den på andre plass og Model 3- eierne er faktisk enda mer fornøyde med bilen sin enn hva de var i fjor:

Hele 82,8 prosent svarte at de var «veldig fornøyd», mens andelen i fjor som svarte det samme var – for å være pinlig nøyaktig – 81,99.

Flaggskip på sjetteplass

Tesla Model S finner vi på tredjeplass med 80 prosent som svarte «veldig fornøyd».

Modellen mange anser som Teslas flaggskip, Model X, har derimot falt ned på sjetteplass, med 76,5 som var «veldig fornøyd».

I fjor var andelen blant X-eierne som svarte det samme 81,5.

Byks fra e-tron

På fjerdeplass ligger nok en fjorårsnykommer:

Salgssuksessen Audi e-tron har klatret opp fra fjorårets tiendeplass, og i år er det 78,5 prosent av e-tron-eierne som rangerer modellen helt til topps. I fjor var andelen 71,4.

I det hele tatt var det mange debutanter på fjorårets topp 10-liste, og flere av dem er å finne på samme liste i år:

- Både Hyundai Kona og Jaguar I-Pace fortsatter med fornøyde eiere, sammen med "gamle" travere som Opel Ampera-e, Hyundai IONIQ OG BMW i3, sier Bu.

1 av 100 veldig misfornøyd

Norske elbilister er nesten oppsiktsvekkende tilfredse med bilene sine.

I snitt gir 68 prosent av respondentene bilmodellen sin toppscore når de huker av på at de er «veldig fornøyd» med den, noe som faktisk er noen desimaler opp sammenliknet med fjorårets undersøkelse.

26 prosent nøyer seg med å krysse av på at de er «fornøyd» med den – også her går det litt opp fra i fjor – nærmere bestemt halvannen prosents økning.

Bare én prosent befinner seg i den motsatte enden av skalaen, og har valgt svaret «veldig misfornøyd».

Andelen som svarer «misfornøyd» utgjør også én prosent. Tre prosent svarer «verken/eller».

– Våre tidligere undersøkelser har alltid vist at norske elbilister både er fornøyde med å være elbilister og at de er fornøyde med bilene sine – men aldri før har respondentene vært så positive som i år, konstaterer Christina Bu.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.