Suzuki eVX

Viser fram merkets første elbil

De kommer sent til bordet, men nå skal også Suzuki gjøre sitt inntog i elbilmarkedet.

Viser fram merkets første elbil
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Suzuki har hatt en sterk posisjon i Norge i mange år, mye takket være pålitelige biler med drift på alle fire hjul, til relativt hyggelige priser.

Suzuki gjør seg fortsatt bemerket på salgslistene - selv om interessen ikke er den samme som for noen år tilbake. Årsaken er naturligvis at det stort sett kun selges nye elbiler i privatmarkedet, og Suzuki har ikke en eneste elbil-modell å by på.

Merkets første elbil

Men det blir det snart endring på. For fra 2025 skal de selge sin første helektriske firehjulstrekker, en kompakt SUV som har fått navnet eVX. En konseptutgave av bilen ble nylig vist fram under bilmessen Auto Expo i India.

Bilen blir på størrelse med den eksisterende S-Cross, med lengde på 4,3 meter, bredde på 1,8 og høyde på 1,6 meter. Batteripakka skal være på rudnt 60 kWh, og rekkevidden skal ligge på rundt 400 kilometer, skriver bilprodusenten i en pressemelding. Utover dette er det ikke så mange detaljer som er blitt sluppet.

Fortsetter etter bildene

Toyota-slektning

Etter det Elbil24 erfarer, skal bilen dele flere tekniske løsninger med Toyota bZ4X, men størrelsesmessig blir den mer lik kommende bZ3X.

Under en presselansering skal Suzukis president Toshihiro Suzuki uttalt at de framover kommer til å introdusere flere modeller som vil redusere utslipp av klimagasser, uten spesifikt å annonsere flere elbiler.

Vi kommer naturligvis tilbake med flere data om Suzukis første elbil, så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.