Registreringsstatistikken:

– Viser tegn på tøffere økonomiske tider

Nå kjøper folk rimeligere elbiler enn tidligere.

Nå tenker folk seg om to ganger før de kjøper ny bil. Foto: Shutterstock / NTB
Nå tenker folk seg om to ganger før de kjøper ny bil. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): – Kort oppsummert kan vi nok si at trangere tider med en utfordrende økonomi for mange, bremser nybilsalget. Det kan se ut til at mange blir mer trygghetssøkende i valget av ny bil, og velger kjente merker framfor nye og ukjente, og gjerne rimeligere biler enn vi har sett de siste par årene. Det er ingen krise i registreringstallene, men vi ser tydelige tegn på et marked i endring, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

OFV har nettopp summert tallene for nyregistreringer i august, og der ser vi at det totalt er registrert 9250 elbiler. Det er omtrent nøyaktig samme tall som august i fjor, der det ble registrert 9245 elbiler, men begge lavere enn i 2021 der august-fasiten ble 13.941 elbiler.

– Tøffere økonomiske tider

– Ser vi på Topp 20 listen over nye personbiler, så viser den at valget gjerne faller på mer «fornuftige» biler som flere kan ta seg råd til i en presset økonomi. Mange av de tidligere store og dyre storselgerne ligger nå langt ned på listen i motsetning til hva som var tilfellet da både rente- og prisnivå var merkbart lavere enn i dag, sier Thorsen.

Elbilene stod for 83 prosent av registreringene i august, mens hybridbiler kapret rundt 13 prosent. Bensin- og diesel selges det knapt lenger, med henholdsvis 1,3 og 2,5 prosent registreringene.

Men selv om elbilsalget matcher det i fjor, har ikke OFV tro på et stort løft slik vi fikk i fjor høst. For salget er bare på nivå med i fjor, på tross av at mange importører og forhandlere de siste månedene har kjørt kampanjetilbud med store rabatter og gode rentebetingelser.

– August-registreringene viser tegn på tøffere økonomiske tider og det har nok fått mange til å tenke seg om flere ganger før de velger å kjøpe en ny bil, sier Thorsen.

Tesla på topp

Etter svært få registreringer i juli, er det igjen Tesla som erobrer topplasseringen for august, med 1452 registreinger av Model Y, altså 15,7 prosent av elbilene. Dernest klarer Volkswagen ID.4 så vidt å ta andreplassen med 710 biler, foran søstermodellen Skoda Enyaq med 704.

Her er de ti mest registrerte batterielektriske personbilene i august:

1. Tesla Model Y – 1452
2. Volkswagen ID.4 – 710
3. Skoda Enyaq – 704
4. Polestar 2 – 444
5. Toyota bZ4X – 416
6. Volvo XC40 – 389
7. Ford Mustang Mach-e – 373
8. Nissan Ariya – 324
9. Hyundai Kona – 249
10. Tesla Model 3 – 233

Tesla Model 3 kommer altså akkurat inn på listen – en bil som i dag ble lansert i oppgradert utgave, og som nok kan klatre på listene utover høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.