Nissan e-NV200 Winter Camper

Viste fram elektrisk mini-bobil

Nissan vil utvide bruksområdet for elbil med e-NV200 Winter Camper.

WINTER CAMPER: Nissan har gitt oss en forsmak på hva vi kan forvente oss av elektriske bobiler i tiden som kommer. Foto: Nissan
WINTER CAMPER: Nissan har gitt oss en forsmak på hva vi kan forvente oss av elektriske bobiler i tiden som kommer. Foto: Nissan Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Elbilens bruksområder vokser stadig. Fra å være en matpakkefrakter er de gått til å være fullverdige familiebiler som ikke lenger bare er en nummer to bil.

De siste par årene har også de elektriske varebilene fått et bedre fotfeste, og i år kommer enda flere av sorten.

Men det stopper ikke der, for nå viser Nissan også frem en elektrisk camper, en bobil av den mindre sorten. Bilen er for mange et symbol på friheten, men med litt kort rekkevidde har det også vært relativt begrenset frihet – til nå.

Vinterklar minibobil

Når Nissan nå har lagd en camper, er det den elektriske NV200 som er utgangspunktet. I tillegg har de vært så ambisiøse at de har gjort den vinterklar – derav navnet e-NV200 Winter Camper.

Ettersom bilen ikke er av de største, har den fått det typiske pop-up taket, som nærmest ser ut som en åpen skiboks når det er oppe. Dette gir mer takhøyde innvendig, noe som strengt tatt er nødvendig for å ha det komfortabelt i en doning som dette.

TAKHØYDE: Takket være popup-taket, kan man fint stå oppreist inne. Foto: Nissan
TAKHØYDE: Takket være popup-taket, kan man fint stå oppreist inne. Foto: Nissan Vis mer

Praktisk

Innvendig har du en sofa som kan bli seng, og langs den ene langsiden har du et skap og en hylle med kokefasiliteter. Et bord som kan slås opp er også på plass. Det ser derimot ikke ut til at Nissan har gjort det mulig å snu forstolene til å vende bakover når man står parkert. Dette er en funksjon som krever litt plass å få til, noe som dermed ikke har latt seg gjøre i e-NV200, som tross alt har begrenset størrelse.

For at bilen skal bli enda mer vinterklar, har de montert et skistativ på bakluken. Dette kan like gjerne være et sykkelstativ om sommeren. For å gjøre den litt barskere har de fått på skjermbreddere og litt større hjul.

Det er tross alt ikke noe å gå på i høyden, så de er kun breddet. Da passet det også å få på et sett skvettlapper for om ikke annet å gjøre den tøffere.

I denne videoen kan du se mer av bilen:

Foreløpig kun konsept

Det er foreløpig ikke klart når og om bilen eventuelt settes i produksjon. Det kommer helt an på hvordan konseptet blir mottatt blant publikum, har Nissan uttalt til britiske Auto Express.

Hva synes du? Er dette noe du kunne tenke deg? Bruk debatten under for å dele dine synspunkter med andre Elbil24-lesere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.