Ace EVCoupe.

Viste fram nydelig retro-elbil

På tide å bringe tilbake lidenskapen for biler, mener amerikansk oppstartsselskap.

GJENNOMFØRT: Ace EvCoupe bringer tilbake minner fra en svunnen tid. Se bare på den rette fronten, støtfangerne og ikke minst hjulene og hjulbuene! Foto: Alpha Motor Corporation.
GJENNOMFØRT: Ace EvCoupe bringer tilbake minner fra en svunnen tid. Se bare på den rette fronten, støtfangerne og ikke minst hjulene og hjulbuene! Foto: Alpha Motor Corporation. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Synes du nye biler bare blir likere og likere på hverandre, og at du må tilbake noen tiår for å finne biler med skikkelig særpreg og sjel? Vel, da er du ikke alene. Det er nemlig en aldri så liten retrobølge på gang i bilindustrien, der flere produsenter av elbiler henter designinspirasjon fra helt tilbake til 60- og 70-tallet når de skal lansere nye modeller. Se bare på Honda e og kommende id.buzz fra Volkswagen!

Nydelig retroperle!

Under parolen «På tide å bringe tilbake lidenskapen for biler», har det California-baserte oppstartsselskapet Alpha Motor Corporation nettopp vist fram sin elektriske Ace EVCoupe. Bilen har mange designelementer som hinter tilbake til 60-tallet, vi tenker umiddelbart i retning av Volkswagen 1600 TL, som ble produsert fra 65-73, mens fronten kan minne om Ford Escort MK1.

Den skiller seg uansett tydelig ut fra mengden, med sine markerte linjer og svarte støtfangere, flat front, utstikkende hjulbuer og ikke minst det som kan minne om klassiske hjulkapsler fra den aktuelle perioden.

Vi synes rett og slett den er nydelig.

Foto: Alpha Motor Corporation
Foto: Alpha Motor Corporation Vis mer
Foto: Alpha Motor Corporation
Foto: Alpha Motor Corporation Vis mer

Minimalistisk

Retro-preget fortsetter også inne i kupeen. Dashbordet preges av minimalisme og rette linjer, og det ser ut til at det aller meste styres fra den relativt store bredskjermen i midtkonsollen.

På rattet sitter to knapper, en for start/stopp av motoren og en funksjonsknapp. De to eikene på rattet vender innover og bekrefter retrotankegangen i hver minste detalj.

Foto: Alpha Motor Corporation
Foto: Alpha Motor Corporation Vis mer

Bilen er for øvrig en toseter, kun med plass til oppbevaring bak forsetene. I tillegg er den utstyrt med et bagasjerom bakerst. Vi har ikke sett størrelsen på dette, men antar at det bør være god plass her, siden bilen tross alt er 4,18 meter lang. Det er for eksempel 29 centimetre lenger enn en annen kjent «retro-elbil», Honda e Advance.

40 mil pr lading

Alpha Motor Corporation er foreløpig sparsommelige med tekniske detaljer, men hevder at batteriet skal gi bilen en rekkevidde på rundt 40 mil mellom hver lading. Bilen skal dessuten være relativt kvitt, 0-100 km/t skal være unnagjort på i overkant av 6 sekunder. Ace er for øvrig bakhjulsdrevet, akkurat som sine klassiske forbilder fra en svunnen tid.

Bilen skal dessuten være bygget på en plattform utviklet av Alpha Motors selv, som senere er planlagt å bruke på en sedan- og crossover-versjon av modellen.

Har du lurt på hva som skjer når du trekker i det elektriske håndbrekket? Sjekk filmen og les saken. Vis mer

2023?

Når vi får se Ace på veiene, er for tidlig å si noe om, men går det som Alpha Motor Corporation håper, vil den gå i produksjon i 2023. Det er imidlertid mulig å reservere et eksemplar allerede nå, via produsentens hjemmeside.

Prisen er ventet til å starte på 32.000 amerikanske dollar, eller rundt 275.000 norske kroner, når og dersom bilen kommer i produksjon. Vi krysser fingre!

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.