Fisker

Viste frem fire nye elbiler i natt

SUV-en Ocean har allerede fått mye oppmerksomhet. Nå følger Fisker opp med flere spennende modeller, blant annet billigmodellen Pear, med en ganske utradisjonell bakluke.

Fisker Pear får en startpris på rundt 300.000 kroner. Den har plass til 6 personer og en veldig spennende bakluke-løsning. Video: Fisker. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fisker-sjef Henrik Fisker inntok i natt scenen ved Huntington Beach i California. Her presenterte han modellene selskapet har planer om å lansere frem til 2026.

Utvalget lover godt og bør gi noe for enhver smak. Ut på scenen rullet nemlig billigbilen Pear, pick-upen Alaska, sportsbilen Ronin og en offroad-versjon av allerede lanserte Ocean, nå med navnet Ocean Force E.

Elbil24 allerede har prøvekjørt Fisker Ocean og gitt den gode skussmål. Den kan du lese mer om her:

Ocean Force E

Med Force E har Fisker mål om å komme med en offroad-utgace av SUV-en Ocean som skal være klasseledende på kombinasjonen av ytelser og rekkevidde.

Modellen vil komme i versjonene Ultra og Extreme, som vi kjenner igjen som de to utgavene av Ocean med firehjulsdrift. Force E vil komme med mye kraft, et høyt dreiemoment, høy bakkeklaring og kraftige hjul - i tillegg til takkurv, spesialdempere og en spesialdesginet plate som dekker understellet.

Ocean Force E, Pear, Alaska og Ronin på scenen under presentasjonen. Foto: Fisker
Ocean Force E, Pear, Alaska og Ronin på scenen under presentasjonen. Foto: Fisker Vis mer

Alt dette skal ifølge Fisker sørge for en off-road-modell du kan kjøre hvor du vil. Og du trenger ikke å vente altfor lenge på modellen, for den skal lanseres i første kvartal 2024. Her er prisene foreløpig ikke offisielle.

Pick-up

Fisker sparer ikke på kruttet når de omtaler sin kommende pick-up for «pick-up-enes Ferrari». Modellen har fått navnet Alaska og er i skrivende stund verdens letteste elektriske pick-up.

Moddelen deler plattform med Ocean og vil likne litt på SUV-en på enkelte områder. Alaska får en rekkevidde på mellom 368 og 544 kilometer avhengig av versjon. Modellen kommer i ulike utgaver og den ene skal faktisk ha sengeplass.

Fisker opplyser at de planlegger levering fra 2025 med en startpris på 45.400 dollar. Dette tilsvarer i overkant av 460.000 kroner.

Over 1000 hestekrefter

Så billig får du ikke sportsbilen Ronin. Prisene er riktignok ikke kjent foreløpig, men modellen skal produseres i et begrenset antall. Dette - samt de kraftige ytelsene - indikerer at du må bla opp en voksen sum for å få bilen hjem.

Fisker Ronin er en GT kabriolet med fire dører og fem seter. Fisker omtaler selv desginen som unikt futurisk.

- En tidløs og moderne elektrisk superbil med ytelser som skaper følelser. Noe som virkelig kan få hjertet til å banke, og vi skal produsere det, sa Henrik Fisker under presentasjonen.

Fisker Ronin får tre motorer, 1000 hestekrefter og 100 mil rekkevidde. Sprinten fra 0-60 mph (0-96 km/t) skal gjøres unna på to sekunder.

Kraftig akselerasjon, 1000 hestekrefter og 1000 kilometer rekkevidde er litt av en kombinasjon.

- Du vil bare ha det gøy, ikke tenke på når du må stoppe, sier Henrik Fisker.

6-seter til 300.000 kroner

Er prisen det viktigste for deg når du skal kjøpe ny elbil, har Fisker en billigbil på vei. Modellen har fått navnet Pear, noe som står for Personal Electric Automotive Revolution. Startprisen? 29.900 dollar, noe som tilsvarer 305.000 kroner med dagens kurs.

Pear er den første modellen som bygges på Fiskers nye SLV-1-plattform. Det innebærer at modellen får 35 prosent færre deler enn andre elbiler i sitt segment.

Pear-utgaven som ble vist frem i natt hadde kameraspeil, solcelletak, stor frontrute og LED-lys på tvers i fronten. Fisker Pear kommer også med en stor frunk og skjult bakluke - eller Houdini Trunk som det kalles. Den kan du se video av i toppen av denne artikkelen.

Gledelig for mange kommer Pear med plass til 6 personer. Bilen skal produseres i Kina og lanseres sommeren 2025.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.