The Boulder

Vogna som dreper rekkeviddeangsten

Plass til fire og stort innebygd batteri.

EKSTRA KREFTER: Med et 75 kWh batteri innabords, kan denne campingvogna lade elbilen når du har parkert. Foto: Colorado Teardrops
EKSTRA KREFTER: Med et 75 kWh batteri innabords, kan denne campingvogna lade elbilen når du har parkert. Foto: Colorado Teardrops Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Huker du en campingvogn på elbilen, går rekkevidden ned, siden totalvekta du drar på blir langt høyere og det hele blir mindre aerodynamisk.

Det amerikanske selskapet Colorado Teardrops vil nå bøte på dette – modellen The Boulder er nemlig skreddersydd for elbiler fordi den har et 75 kWh batteri ombord. Det lar deg plugge i og lade elbilen direkte fra campingvogna når den står parkert.

Dermed vil du på mange biler nesten kunne doble rekkevidden. Campingvogna kan da både ta i mot strøm på hurtigladere (CCS) og levere strøm til bilen – eller til andre ting. Ifølge Colorado Teardrops skal det ta cirka 80 minutter å lade campingvogna til 80 prosent.

The Boulder er beregnet på fire personer, som enten kan spise …
The Boulder er beregnet på fire personer, som enten kan spise … Vis mer
… eller sove. Foto: Colorado Teardrops
… eller sove. Foto: Colorado Teardrops Vis mer

Huser fire

The Boulder er designet for fire personer med sofaer og bord innvendig, og med enkle grep kan man gjøre det til en dobbeltseng (147x198 cm) og en køyeseng.

Bak finner du i tillegg et kjøkken, med hyller som kan brettes ut. Det er imidlertid ingen toalettfasiliteter å finne her.

KJØKKEN: Den bakre delen huser et kjøkken, med hyller som kan brettes ut. Foto: Colorado Teardrops
KJØKKEN: Den bakre delen huser et kjøkken, med hyller som kan brettes ut. Foto: Colorado Teardrops Vis mer

Egenvekten på selve vogna er 998 kilo, og den har en maksimal totalvekt på 1589 kg. Dermed kan man med andre ord hekte den på elbiler som kan trekke 1600 kg eller mer, men det vil også kreve mer enn førerkort klasse B.

Fra 677.000 kroner

På Colorado Teardrops nettsider starter prisen på 67.000 dollar, eller 677.000 kroner med dagens kurs, og prisen er, som på alle amerikanske nettsider, oppgitt uten merverdiavgift.

Det finnes flere oppgraderinger ved siden av, blant annet en varmepumpe (ca 33.000 kroner), propanvarmer (ca 20.000 kroner), vanntank med håndpumpe (ca 7000 kroner) og mer til.

For en fullt utstyrt vogn kan man derfor nærme seg millionen hvis den kommer til Norge.

Kan komme til Europa

– Vi er ivrige etter å tilby The Boulder til våre venner i Europa. Vi har ingen tidslinjen ennå, men jobber for å skape partnerskap i Europa for å gjøre dette mulig, heter det seg fra selskapet selv.

Foreløpig er den kun tilgjengelig for amerikanere, der selskapet har en målsetning om å levere de første eksemplarene i løpet av første halvår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.