Volkswagen bygger seks bilbatterifabrikker i Europa

Europas største bilprodusent avslører storsatsing.

SATSER STORT: Europa skal bli selvforsynt på elbilbatterier. Det vil Volkswagen bli en sterk bidragsyter til. Foto: AFP
SATSER STORT: Europa skal bli selvforsynt på elbilbatterier. Det vil Volkswagen bli en sterk bidragsyter til. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Europas største bilprodusent, tyske VW, skal sammen med flere partnere bygge et nettverk av seks bilbatterifabrikker i Europa.

Produksjonen er allerede i gang i tyske Salzgitter, og Volkswagen har pekt ut Northvolts fabrikk i Skellefteå i Sverige som en del av nettverket. I tillegg er det altså planer om fire fabrikker til. Noe av produksjonen kan skje hos datterselskapet Seat i Spania.

Planen er å være mindre avhengig av underleverandører i fremtiden. I dag er det særlig Asia som står for mye av batteriproduksjonen.

Ny teknologi skal også bidra til billigere batterier. Batterikostnadene er en viktig grunn til at elbiler kan være dyrere enn tilsvarende fossilbiler, med mindre avgiftene favoriserer utslippsfrie biler.

Den tyske bilgiganten la også fram planer om å få på plass 18.000 hurtigladestasjoner i Europa innen 2025. Det er ifølge Volkswagen fem ganger så mange som det finnes i dag.

Det planlagte nettverket av batterifabrikker skal etter planen produsere batterier med en samlet kapasitet på 240 gigawattimer innen 2030. Det tilsvarer det årlige forbruket til rundt 12.000 norske eneboliger.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.