Volkswagen ID.Life kan bli skikkelig rimelig

Budsjettvennlig småbil på vei.

SMÅBIL: Volkswagen ID.Life (konseptbil). Illustrasjon: Volkswagen
SMÅBIL: Volkswagen ID.Life (konseptbil). Illustrasjon: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24, München): Volkswagen har en stor stand under bilmessen IAA i München. Der kan man blant annet betrakte en godt kamuflert ID.5, som er neste elbil ut i ID-familien. Dette er i praksis en coupé-utgave til ID.4, som allerede har rukket å selge godt her i landet.

Ny, rimelig småbil

En annen nyhet som også vises fram, er konseptbilen ID.Life. Dette er altså ingen produksjonsklar bil, men en forsmak på hva vi har i vente når bilen kommer i salg - og det skal skje i 2025, ifølge Volkswagen.

ID.Life er en liten crossover/SUV, som plasserer seg et sted mellom Up og ID.3 rent størrelsesmessig. Akselavstanden skal være noe kortere enn på den nevnte ID.3, og dette blir den første forhjulsdrevne bil som bygges på MEB-plattformen.

Det er med stor sannsynlighet samme plattform som skal benyttes på den nylig annonserte Cupra UrbanRebel.

Konseptbilen er utstyrt med en ganske potent elmotor som yter 234 hestekrefter, og som drar bilen fra 0-100 kilometer i timen i løpet av respektable 6,9 sekunder. Batteriet er på 57 kWh, som skal være nok til en rekkevidde på rundt 40 mil (WLTP).

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje prisanslaget. Bilen kan nemlig ende med å ligge på rundt 200.000 kroner her til lands, vel å merke hvis vi fortsatt kan kjøpe elbiler avgiftsfritt når den dukker opp i butikkene.

- ID.Life er vår visjon for neste-generasjon helelektrisk urban mobilitet i småbilsegmentet, og vi ser for oss en startpris på rundt 20.000 euro, sier Ralf Brandstätter, CEO i Volkswagen.

Fokus på bærekraft

I produksjonen lover Volkswagen å legge vekt på bruk av naturlige og resirkulerte materialer. Det skal blant annet brukes resirkulerte plastflasker i tekstilen som benyttes i taket.

Videre skal setene være svært fleksible, og kan blant annet legges helt flatt både foran og bak, slik at man kan få inn en to meter lang madrass - for eksempel dersom man ønsker å overnatte i bilen.

Elbil24 kommer tilbake tilbake med mer informasjon om ID.Life-konseptet så snart vi får vite mer.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.