Volkswagen stopper produksjonen

Krigen i Ukraina får konsekvenser også for bilbransjen.

ZWICKAU: Volkswagen produserer rundt 1200 biler daglig ved elbilfabrkken i Zwickau. Nå stoppes produksjonen som følge av krigen i Ukraina. Foto: VW
ZWICKAU: Volkswagen produserer rundt 1200 biler daglig ved elbilfabrkken i Zwickau. Nå stoppes produksjonen som følge av krigen i Ukraina. Foto: VW Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Det er krig på det europeiske kontinentet, og den spente situasjonen får konsekvenser for mange land og på mange nivåer.

Bilbransjen er allerede hardt prøvet takket være pandemien, transportutfordringer og delemangel, og nå forsterkes sistnevnte ytterligere som følge av Ukraina-krigen.

Stopper produksjonen

For Volkswagen er situasjonen nå så prekær, at de har sett seg nødt til å stoppe produksjonen av elbiler deres to store fabrikker i Zwickau og Dresden.

Årsaken er at bilprodusenten har underleverandører i Ukraina, og det forventes at det vil bli forstyrrelser i leveransene fremover, blant annet av elektriske ledninger, skriver Autonews.com.

Usikkert hvor lenge

Hvor lenge produksjonen stoppes, er foreløpig usikkert. I første omgang stoppes den for noen dager, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Zwickau-fabrikken bygger elbilene VW ID.3, VW ID.4, VW ID.5, Audi Q4 e-tron og Cupra Born. Dresden-fabrikken bygger også ID.3. Normal produksjon ved Zwickau er rundt 1200 biler pr dag.

Flere av disse bilene er blant de aller mest populære elbilene i Norge for tiden, og ventetiden er allerede lang. Hvordan dette påvirker ventetiden for kunder som har bestilt biler, er foreløpig usikkert.

Du kan lese mer om forventet leveringstid på en rekke elbiler i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.