APP550

Volkswagens elbiler får mer kraft og bedre rekkevidde

Ny motor skal gi kraftig forbedret ytelse og lavere forbruk, og vil bli introdusert også for eksisterende modeller.

VIL YTE BEDRE: Med den nye motoren kan biler med bakhjulsdrift, som for eksempel ID.5, få samme fraspark som dagens utgaver med firehjulsdrift - i tillegg til bedre rekkevidde. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VIL YTE BEDRE: Med den nye motoren kan biler med bakhjulsdrift, som for eksempel ID.5, få samme fraspark som dagens utgaver med firehjulsdrift - i tillegg til bedre rekkevidde. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Inntil nylig har det vært stort fokus på størrelsen på batteripakkene i elbilene, og gjennomgangstonen har gjerne vært at jo større, desto bedre.

Men større batteripakker betyr også høyere vekt og økte kostnader, og derfor blir fokuset nå dreid mer og mer over på effektivitet.

Ny drivlinje gir flere fordeler

Elbil24 har allerede meldt om Hyundais nye eM-plattform, som skal gjøre det mulig å øke rekkevidden med inntil 50 prosent, og denne gangen er det Volkswagen som introduserer en ny drivlinje og langt mer effektiv motor til sin MEB-plattform.

Drivlinjen har fått navnet APP550, og er spesielt utviklet for biler med bakhjulsdrift. Maksimal effekt er 286 hestekrefter med et dreiemoment på 550 Nm, som er en kraftig forbedring i forhold til dagens biler bygd på plattformen. Faktisk blir ytelsen nesten på høyde med dagens firehjulstrekkere som er bygd på denne plattformen.

Volkswagens elbiler får mer kraft og bedre rekkevidde

Størrelsesmessig er den lik som den eksisterende drivlinjen, og Volkswagen vil derfor kunne bruke den i produksjonen av allerede eksisterende modeller i ID.-familien, som ID.3, 4, 5 og Buzz. Det skal skje allerede fra fjerde kvartal i år.

APP550 vil sannsynligvis også bli introdusert i andre elbiler som er basert på MEB, fra Skoda, Audi, Cupra og Ford.

Fortsetter etter videoen

HER ER DEN: Endelig har vi fått sett VW ID. Buzz uten kamuflasje. Bli med på en gjennomgang! Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer

Nykommer får 70 mil rekkevidde

Hvor mye mer effektiv den nye drivlinjen blir, vet vi foreløpig lite konkret om. Vi vet imidlertid at den første modellen som vil være utstyrt med APP550, er familiebilen ID.7, som får en annonsert rekkevidde på inntil 700 kilometer.

Batteristørrelsen på ID.7 er foreløpig ikke offisiell, det skjer først den 17. april - og da får vi forhåpentligvis også vite mer om hvor mye mer effektiv den nye drivlinjen blir i forhold til den eksisterende.

Dagens største batteripakke på MEB-plattformen er på 77 kWh netto, som gir en rekkevidde på 500-550 km (WLTP) på de mest energieffektive modellene.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.