Google HD Maps

Volvo og Polestar først med ny Google-teknologi

EX90 og Polestar blir de første bilene med Google HD Maps.

EX90: Volvos nye flaggskip blir blant de første bilene som utnytter Google HD Maps. Foto: Volvo
EX90: Volvos nye flaggskip blir blant de første bilene som utnytter Google HD Maps. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Google HD Maps er et nytt produkt fra Google som nok vil brukes i mange biler etter hvert, men først ut er Geely-eide Volvo EX90 og Polestar 3.

Det høres kanskje ut som om vi her snakker om en karttjeneste der man som bruker får skarpere bilde med flere detaljer, men HD-delen av Google HD Maps er faktisk gjemt mer under panseret – i hvert fall overfor brukeren.

Bli med Elbil24 på en gjennomgang av det nye flaggskipet. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Mer informasjon

I tillegg til Googles vanlige kartdata, innebærer «HD» at kartene også inneholder langt mer data enn før. Eksempelvis informasjon om vegmerking, skilter og den slags.

Det vil være til god hjelp med tanke på førerassistent- og selvkjøringsfunksjoner i bilene. Både EX90 og Polestar 3 kommer med Android Automotive om bord, altså Googles operativsystem beregnet for biler.

– Introduksjonen av Google HD Maps i vår fremtidige bilportefølje betyr en utvidelse av vårt strategiske samarbeid med Google, som igjen gjenspeiler vår forpliktelse til å jobbe med teknologiledere. Å implementere Google HD Maps i våre kommende biler vil tilby sjåførene en bedre kjøreopplevelse og i fremtiden bidra til introduksjonen av sikker selvkjøring, sier Javier Varela, COO og viseadministrerende direktør i Volvo Cars.

Et vell av sensorer

Som kjent er det sikkerhet som står i høysetet hos Volvo med det nye elektriske flaggskipet EX90.

Deres Pilot assist-funksjon får hjelp både av Google HD Maps og avanserte sensorsett med både lidar, fem radarer og åtte kameraer. Informasjonen kombineres og behandles av bilens kjernedataystem, som er drevet av Nvidia Drive sine AI-plattformer Xavier og Orin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.