Bilgaranti:

Volvo og Polestar garanterer enda lenger

Vil gjøre det sikrere å velge ny bil.

NYKOMMER: Volvo EX30 er blitt en smule utsatt som en følge av programvare som ikke er ferdigstilt. Foto: Volvo
NYKOMMER: Volvo EX30 er blitt en smule utsatt som en følge av programvare som ikke er ferdigstilt. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

(Elbil24): Bilbransjen har mange virkemidler å ty til, når de skal selge bil. Tesla bruker pris, mange andre bruker rentekampanjer, der besparelsen ligger i finansieringen. Volvo går nå ut med sitt virkemiddel, men i motsetning til det som er gjeldene med de andre metodene, så har Volvo også bestemt seg for at deres virkemiddel også skal gjelde bakover i tid.

For nå øker nemlig Volvo kjørelengden innenfor garantitiden med hele 50 prosent, eller 50.000 kilometer, som det også blir.

Tidsperioden på 5 år består, en garantitid Norge er i særklasse om å ha. Jo, det finnes også de produsentene som tilbyr 7 år, men de er i fåtall. Men selv om Volvo nå øker kjørelengden til 150.000 kilometer, så er dette betydelig bedre, men slettes ikke banebrytende. Det var bare 100.000 kilometer som var veldig lite. BMW er blant dem som har gått motsatt vei, og nå tilbyr 100.000 kilometer som standard, etter tidligere å ha gitt det doble.

Peugeot annonserte Allure Care rett før helgen, et slags garantiprogram som skal gjelde i 8 år og 160.000 kilometer for de viktigste elektriske og mekaniske komponenter. Enn så lenge er ikke dette gjeldende i Norge, men vi ser ikke bort fra at det kommer hit også, med tiden.

Sikrer bruktbilene

Volvo kommer derimot med en gavepakke til dem som allerede har kjøpt en Volvo. For dersom den ikke har rukket å bli fem år enda, og heller ikke har rundet de nevnte 150.000 kilometerne, så gjelder de nye reglene med tilbakevirkende kraft.

De som har kjøpt en bruktbil av Volvo vil ha ytterligere to år ekstra, gjennom Volvo Selekt. Til disse tilbyr Volvo nemlig 7 års garanti og 150.000 kilometer fra da bilen var ny.

Til deg som har en Polestar, så trenger du ikke angre for at du ikke kjøpte en Volvo i stedet. Volvo har med tiden økt sin eierandel i Polestar, og den økte kjørelengden gjelder også Polestar, som også har fem års garanti på nye biler.

De bedrede garantivilkårene medfører ingen økte priser, og er dermed å anse som økt verdi, fremfor redusert pris.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.