Volvo C40

Volvo tar grep - elektrisk SUV blir 100.000 billigere

Om du klarer deg med én mil kortere rekkevidde og litt mindre batteri, kan du få Volvo C40 til langt under 500.000 kroner.

Volvo C40 er nå tilgjengelig fra 453.900 kroner. Det er over 100.000 kroner billigere enn startprisen for toppmodellen. Foto: Volvo
Volvo C40 er nå tilgjengelig fra 453.900 kroner. Det er over 100.000 kroner billigere enn startprisen for toppmodellen. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

(Elbil24): Elbil24 testet nylig den sportslige SUVen Volvo C40 i konkurranse med Audi Q4 e-tron Sportback. Her fikk C40 ros for fantstisk gode seter, rask akselerasjon og mye kraft.

Elbilen er ny i et marked hvor den vil konkurrere mot nevnte Q4 e-tron Sportback og populære SUV-er som Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-E.

C40 har vært i markedet i bare noen måneder, men nå velger Volvo å komme med fem ulike utstyrsvarianter av modellen.

Volvo C40 Recharge er den første bilen fra Volvo som utelukkende kommer i elektrifisert utgave. Video: Volvo Vis mer

Gjør som andre

Fram til nå har Volvo kun tilbudt C40 med det høyeste utstyrsnivået og firehjulstrekk, men nå kan man altså velge mellom fem forskjellige utgaver og prisklasser.

Deriblant en vesentlig rimeligere versjon: Volvo C40 Recharge Core.

- Med den nye varianten gjør vi C40 Recharge tilgjengelig i en ny prisklasse, sier PR- og kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Car Norway i en pressemelding.

At bilprodusenter tilbyr en billigere utgave av allerede eksisterende modeller, er ikke noe nytt. Polestar 2 gjorde det samme for et knapt halvår siden. Tidligere har også Hyundai Kona og Jaguar I-Pace fått betydelig billigere versjoner.

Sparer over 100.000

Den rimeligste utgaven av C40 er nå tilgjengelig fra 453.900 kroner. Da får du modellen med bakhjulsdrift og navnet Core.

Til sammenlikning må du ut med minst 558.900 kroner for toppmodellen med det høyeste utstyrsnivået: Recharge Twin Ultimate med firehjulsdrift. Det er sistnevnte modell Elbil24 tidligere har testet.

- C40 leveres i flere utstyrsnivåer, til gunstige priser og med både service og forsikring inkludert, sier Trosby.

De viktigste forskjellene

Noe av det første vi legger merke til med de nye utgavene av Volvo C40, er at takspoileren og taklinjen som rammer inn det store panoramataket fra A- til C-stolpen, har fått samme farge som karosseriet.

Dette var tidligere svart. Med samme farge på karosseri og takspoiler, får bilen et fargemessig mer helhetlig uttrykk.

I interiøret kan bilen nå bestilles med seter med ulltrekk.

Batteriet i nye Vovlo C40 Core er på 69kWh (67 kWh netto) og har en estimert rekkevidde på 431 kilometer etter WLTP-standarden. Det betyr at bilen har ti kilometer kortere rekkevidde enn toppmodellen med 78 kWh-batteri (75 kWh netto).

Den nye, rimeligste utgaven av C40 leverer 231 hestekrefter og 330 Nm. Batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent kapasitet på ca. 32 minutter med lynlader og tillater maksimal tilgjengelig ladeeffekt på 150 kW.

Ønsker du tilhengerfeste på C40 Core, kan det bestilles. Da får du en maksimalt tillatt tilhengervekt på 1500 kilo - mot 1800 kilo på toppmodellen.

Begge C40-variantene er godkjent for taklast opptil 75kg og kan ha takstativ og skiboks.

Full kaskoforsikring

Ønsker du ikke å kjøpe C40, men likevel har lyst på bilen, tilbyr Volvo også at du kan abonnere på den.

Da starter prisen på 6290 kroner per måned for C40 Core og 6990 kroner for toppmodellen C40 Twin Ultimate.

Enten du kjøper eller leier, får du tre års service og tre års full kaskoforsikring inkludert.

Det samme gjelder veihjelp, bytte av vindusviskere (én gang i året) og bytte av bremseskiver/klosser når de er slitt.

– Med mange av de mest sentrale tjenestene inkludert i prisen blir det færre bekymringer for kunden og man får lavere driftskostnader, sier Trosby.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.