Bremsefeil for Volvo

Volvo tilbakekaller 4000 biler i Norge

Samtlige kunder vil bli kontaktet, oppgir bilprodusenten.

Volvo C40 er blant bilene som er rammet. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Volvo C40 er blant bilene som er rammet. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den svenske bilprodusenten Volvo er nødt til å tilbakekalle 4039 biler i Norge. Årsaken er feil med bremsene, opplyser Volvo.

Samtlige av de rammede bilene er 2023-modeller av C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 og XC90.

I Norge er det registrert 38 XC40 og 25 C40 i 2023. Så skal det sies at en rekke 2023-modeller trolig ble registrert mot slutten av 2022, da det gjerne er vanlig praksis i bransjen.

Globalt er det snakk om hele 106.000 biler som nå tilbakekalles.

- Samtlige kunder kommer til å bli kontaktet med instruksjoner om hvordan de skal gå frem for å få bilen oppdatert, sier Magnus Holst ved Volvos informasjonsavdeling til svenske Carup.

Feilen innebærer at ABS-systemet og stabiliserings- og antislengkontrollsystemet kan bli skrudd av. Bremsene skal riktignok fungere til tross for at systemet skrus av. Det oppgir Volvo til det amerikanske trafikkverket, ifølge Carup.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.