Salget av elbiler i mai:

VW e-Golf på topp

Med Tesla Model 3 og Nissan Leaf hakk i hel.

Månedens vinner: VW e-Golf ble månedens mest solgte elbil. Foto: VW
Månedens vinner: VW e-Golf ble månedens mest solgte elbil. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

I mai ble det registrert 5.112 nye elbiler i Norge, ifølge elbilstatistikk.no, som igjen får tallene fra Statens vegvesen.

Det er en oppgang på fra 4.997 nullutslippsbiler i april.

Foruten monstermåneden mars i år, der Tesla rullet ut et lass med Model 3 fra tidligere bestillinger, er faktisk antall registrerte elbiler per måned ganske stabilt. For helt siden mars 2018 (5.362 biler) har registreringstakten ligget med et vippepunkt på rundt 5.000 elbiler, om vi ser bort fra dippen i juli i fjor sommer, og toppen i mars i år.

Derfor er det risikabelt av Regjeringen å tukle for mye med fordelene, i den grad de faktisk har en intensjon om å nå 100 prosent salg av nullutslippsbiler i 2025.

I et marked på 150.000 biler årlig vil en andel på 5.000 biler i måneden gi elbilene en markedsandel på 40 posent.

I mai i år var andelen 35,5 prosent.

Falsk opphausing

For over alt kan vi lese at salget av elbiler i Norge stadig når nye høyder, både i norske og utenlandske medier. Her virker det som om raketten er å vei til astronomisk salg i lynets hastighet.

I de nevnte medier fortelles det kun om periodene der rekordene settes, og i utenlandske medier blandes epler og pærer ved også å kalle hybrider og ladbare hybrider for EV (electric vehicle), eller elbil på godt norsk. Dermed er det lett å bli forvirret.

Fra nå og ut året er det heller ikke store lanseringer på vei. Tesla skal også i juni ha utleveringer fra varemessen på Lillestrøm, noe som vitner om at det skal leveres ut et godt antall biler, men foruten dette vil vi antagelig ikke få noen ny toppmåned av betydning før nyttårsaftenen er unnagjort. Men i 2020 vil det skje mye på mange fronter samtidig.

Registreringstatistikk nye elbiler (uten bruktimport)
Infogram

Og vinneren er...

Elbilen det ble registrert flest av i mai måned var VW e-Golf. Den har virkelig fått fotfeste, og bortsett fra Nissan Leaf, som toppet statistikken i januar, og Tesla Model 3 som ble månedens soleklare vinner i mars, så har e-Golf til nå tatt de siste månedene.

De foreløpige tallene forteller at det ble registrert 818 nye e-Golf i mai, mens det kom 670 nye Tesla Model 3 på norske skilter. Nissan Leaf endte opp på tredjeplass, med 535 biler.

For Nissan sin del kan det bli spennende når de endelig får utgaven med større batteripakke mot slutten av sommeren.

Andre typiske storselgere, som Tesla Model S og X, ble i mai registrert i et antall på bare 47 og 251 eksemplarer. Den lange ventelisten på Kia e-Niro ble heller ikke nevneverdig kortere, med kun 89 utleverte biler.

På grunn av det høye antallet levert ut i mars, er det fortsatt Tesla Model 3 som leder statistikken hittil i år, og med antallet de skal levere ut i juni er det lite som tyder på at noen vil være i stand til å nærme seg på lenge - om i det hele tatt i år.

Sommeren pleier historisk sett å være ganske rolig, men høsten kommer fort.

Her er topplisten blant elbilene for mai:

VW e-Golf818
Tesla Model 3670
Nissan Leaf535
Audi e-tron534
Jaguar i-Pace495
BMW i3355
Tesla Model X251
Hyundai Kona251
Renault Zoe248
Hyundai Ioniq233
Nissan e-NV200212
Kia Soul119
Kia e-Niro89
VW e-Up71
Telsa Model S47

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.