BLIR DYRERE:

VW øker prisene på ID.3

Men er fortsatt klar på at bilen ikke er forsinket.

VW ID.3, prøvekjørt og forklart av Elbil24. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): VW ID.3 har lenge blitt lovet på markedet sommeren 2020. I et møte med pressen i dag står de fortsatt på dette løftet, uten helt å kunne si hvor lang sommeren er, før man snakker høst.

Det som kanskje er vel så interessant er at den norske importøren også letter noe mer på sløret angående pris.

Det er likevel ingen prisliste som nå er lagt frem, men en beskjed om at bilene får en prisjustering som følge av corona og valuta. Den tidligere indikasjonen på ID.3 1st, som ble sagt å være under 330.000 kroner, er nå løftet rundt syv prosent. Det nye prisløftet for ID.3 1st blir derfor satt til under 355.000 kroner. Det er liten grunn til å tro at prisen vil havne mye under 355.000, da de antagelig ville kommunisert 350.000 i stedet.

Som kjent kommer lanseringsmodellen VW ID.3 1st i tre versjoner. Importørens nye prisindikasjon for disse er nå:

  • VW ID.3 1st – under kr. 355.000
  • VW ID.3 1st Plus – under kr. 405.000
  • VW ID.3 1st Max – under kr. 455.000

Det kan legges til at prisene inkluderer frakt og levering Oslo.

Den nye folkevogna?

VW ID.3 er ventet å bli den nye elektriske folkevogna, bilen som skal ta over etter Golf, som på sin tide tok over etter Bobla. Da importøren la ut reservasjonsløsning for bilen, brøt nettsidene deres sammen. Noe av de høye forventningene ble derimot dempet da det ble kjent at bilen ikke vil kunne trekke tilhenger, og det vil ikke bli mulighet for taklast.

Samtidig som prisoppgangen nå ble kjent for pressen, ble det også sendt ut informasjon om endringen til de tusener av forventningsfulle reservasjonsholderne.

På forum der disse ferdes er det laber stemning over nyheten, noe som i seg selv er naturlig med en prisoppgang. Men det er sammenligningene med andre merker og modeller som begynner å spre seg, og den generelle holdningen er at VW ID.3 langt fra er så konkurransedyktig som den bør være for å kunne kalles den nye folkevogna.

-Avbestilt, konkluderer en av forummedlemmene, med to utropstegn etter.

-Ja, dette var jo grisebillig, presiserer en annen, med tre latterfjes etter.

-Får jo Polestar 2 for denne prisen, diskuterer en bruker, med flere som henger seg på.

-Jeg fatter ikke at VW har klart å prise seg så til de grader ut av markedet, fortsettes det med, og han får selskap.

-Ja, dette var grisedyrt!

Meningsutvekslingene er mange, og de har stort sett samme fortegn. Det skal legges til at de fleste her refererer til den best utstyrte versjonen, som da havner på rett under 455.000 kroner.

DEN NYE FOLKEVOGNA: Spørsmålet er om prisen er god nok. Foto: VW
DEN NYE FOLKEVOGNA: Spørsmålet er om prisen er god nok. Foto: VW Vis mer

Hard konkurranse

Best utstyrte ID.3 nærmer seg samme pris som nevnt en firehjulsdreven Polestar 2, med over 400 hestekrefter, som kan trekke tilhenger, ha taklast, og som er en større bil, med bedre plass. Bilen nærmer seg rett og slett en rekke konkurrerende modeller som egentlig er en klasse over, og som egentlig er tenkt å konkurrere med kommende VW ID.4. Det er eksempelvis ikke mer enn 30.000 kroner opp til Tesla Model 3 med største batteripakke, og 560 km rekkevidde.

Dette gjør at det antagelig er de lavere utstyrte modellene av ID.3 som ser ut til å bli mest attraktiv, sett opp mot konkurrentene.

Den norske importøren forteller at de fortsatt har et antall biler igjen av lanseringsmodellen ID.3 1st som ikke er reservert, og at det fortsatt er mulig å få en bil tidlig. Importøren garanterer at de som nå reserverer får bilen i løpet av året, og legger til at det aldri vil bli mer attraktivt å kjøpe ID.3 enn nå som det er tilgjengelige biler av lanseringsmodellen 1st. Det store spørsmålet er egentlig om kundene ser på den ene ID.3 i konkurranse med den andre, eller om de ser seg om etter alternativer.

Elbil24 har som de eneste i Norge kjørt både konseptbilen og en prototype av ID.3, og det er ingen tvil om at mye lover godt.

Men det er til slutt prisen som setter den endelige dommen.

De første bilene skal som sagt leveres fra sommeren, men de endelige prisene blir først kjent samtidig som forhåndssalget starter. Det skjer 17. juni, og først senere på sommeren vil de første bilene bli levert til kunde. Hvor langt ut på året man kan si det er sommer ville ikke importøren konkretisere, men fra Elbil24 sin side antar vi at de første bilene ruller ut en gang i august - senest tidlig september - og utover året.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.