Vybil legges ned

Vy avvikler bildelingstjeneste

Pandemi og endrede reisevaner har ført til dundrende underskudd. Nå legger Vy ned Vybil.

SLUTT: Etter tre år legger Vy ned sin satsing på bildeling i hovedstaden. Foto: Vy
SLUTT: Etter tre år legger Vy ned sin satsing på bildeling i hovedstaden. Foto: Vy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vy sin bildelingstjeneste Vybil så dagens lys i 2019, altså året før pandemien. Målsettingen var å få flere til å bruke kollektivt i hovedstaden, kombinert med rimelig leie av elbil til destinasjonen, istedenfor å bruke egen privatbil.

Ifølge Vy har 20.000 kunder benyttet seg av bildelingstjenesten siden oppstarten, og totalt har det blitt over 400.000 turer på de rundt 280 bilene som har vært mulig å låne. Men nå er det altså slutt.

Blør penger

I en pressemelding fra selskapet går det fram at pandemien og endrede reisevaner har gjort det utfordrende å gjøre driften lønnsom.

Ifølge Aftenposten, som omtaler tjenesten som et stort tapsprosjekt, gikk Vybil AS 44,6 millioner kroner i underskudd bare i fjor. Samlet har selskapet tapt 87,4 millioner siden oppstarten.

- Pandemien gjorde det utfordrende for Vybil i etableringsfasen. Kollektivbransjen har tapt penger under pandemien, og investeringer som ikke blir lønnsomme før om flere år, kan ikke prioriteres i Vy nå, sier Synne Homble, konserndirektør for Kundeopplevelse og innovasjon.

Kunder får beskjed

Vybil startet avviklingen umiddelbart, og «Bybiler» (Renault Zoe) kan brukes til og med søndag 25. september, «Turbiler» (Tesla Model 3) til og med søndag 9. oktober.

Alle kundene vil få nødvendig informasjon i god tid før dette, lover selskapet. Her vil det blant annet bli tilbakebetalt penger til dem som har kjøpt Vybil-kreditt.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.