Brukt elbil

Vybil legges ned: Dette skjer med de 280 elbilene

Flere Elbil24-lesere har lurt på hva som skjer med alle de 280 eksemplarene av Tesla Model 3 og Renault Zoe som Vybil har lånt ut til kundene. Vi har sjekket!

LEGGES NED: Vybil legger ned, og det betyr at 280 elbiler blir «ledige». Hva som skjer med dem, kan du lese om i denne saken. Foto: NTB
LEGGES NED: Vybil legger ned, og det betyr at 280 elbiler blir «ledige». Hva som skjer med dem, kan du lese om i denne saken. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Forrige fredag kom nyheten om at Vy avvikler sin bildelingstjeneste Vybil etter tre år. Ifølge selskapet var hovedårsaken pandemi og endrede reisevaner, som har ført til at driften aldri har vært i nærheten av å være lønnsom. Selskapet skal ha tapt hele 87,4 millioner kroner siden oppstarten.

Dette skjer med bilene

Vybil har hatt en flåte av lånebiler bestående av totalt 280 biler av typen Tesla Model 3 og Renault Zoe. Totalt har bilene blitt brukt til over 400.000 enkeltturer av de rundt 20.000 Vybil-kundene.

Flere lesere har henvendt seg til Elbil24 og bedt oss sjekke ut hva som skjer med disse bilene.

Kanskje det kan være en gyllen mulighet til å gjøre et bruktbilkupp?

- Bilene er ikke vår eiendom, de er leaset gjennom ALD og Autolease, sier daglig leder for Vybil, Kai Kristoffersen, til Elbil24.

- Vi får bistand fra leasingselskapene i prosessen vi er inne i, og bilene skal returneres dit. Hvordan de løser den videre kabalen, er jeg usikker på, legger han til.

Elbil24 tar en ny runde, denne gangen med de to leasingselskapene.

- Vi jobber med en plan på dette nå, så det er litt tidlig å fortelle noe om veien videre for disse bilene, sier kommersiell direktør i ALD Automotive, Dag Fraurud, til Elbil24.

Hos Autolease får vi et litt mer utfyllende svar.

- Relatert til at Vy Bybil nå legger ned virksomheten, har vi i den seneste tid hatt dialog knyttet til terminering av bilene de har hos oss. Vi har sammen kommet frem til en løsning begge parter var fornøyd med, sier daglig leder i Autolease Norge, Haakon I. Marthinsen, til Elbil24.

- Bilene vil enten bli solgt i det åpne marked, alternativt leiet ut til enten partnere, eller eksisterende kunder som har behov disse bilene tilfredsstiller, avslutter han.

Neppe duket for røverkjøp

De bilene som blir lagt ut på det åpne markedet vil dermed bli tilgjengelig blant annet på Finn, der Autolease Bilsalg for øyeblikket er representert med 33 bruktbiler.

Det er imidlertid tvilsomt om man kan forvente noe røverkjøp blant Vybilene: Interessen for brukte elbiler har nemlig aldri vært høyere, noe som har ført til svært høye bruktpriser.

Det kan du lese mer om i saken under.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.