Intervju:

Wayne Carini om elbiler

Han er kjent over hele verden for sin omgang med dyre klassiske biler, men hva mener han om elbiler?

Intervju med Wayne Carini om elbiler under avsluttende Formel E-løp i New York 2019. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Du kjenner han kanskje igjen fra tv-ruta, nærmere bestemt Discovery Channel. Under tittelen Chasing Classic Cars følges Wayne Carini hvor enn ferden måtte gå i jakten etter det neste prosjektet blant gamle biler.

Carini er ansett som en guru innen restaurering av gamle biler, og etter å ha gjort jobben selger han bilene enten gjennom auksjoner, eller sin egen forretning F40 Motorsports. Han driver også Continental Auto Ltd og Carini Carozzeria, som deler av sin virksomhet.

Elbil24 møtte Mr. Classic Car under årets Formel E-løp i New York, og slo av en prat.

For hva i all verden gjør en entusiast for gamle biler på et billøp for elektriske formel-biler?

Har trua

Wayne er såpass opplyst at spørsmålet på ingen måte vipper han av pinnen. Flere av de aller første bilene som kom på markedet var nettopp batterielektriske, og han ramser opp et lite knippe. Han hinter derimot om tålmodighet når vi spør om det amerikanske folket snart er klar for å prise elbilen som det eneste rette.

Elbiler er til dels akseptert i enkelte områder, men vil ikke fungere for alle. Ikke enda, legger han til, og påpeker at bensin- og dieselbiler vil bli å finne på markedet i fortsatt lang tid enda. Han har naturligvis helt rett.

Carini legger til at han selv er på løpet på oppdrag fra Craftman Tools, et kjent verktøymerke. Oppdraget handler om veldedighet, der de støtter barn og unge som sliter med hørselen, og ikke tåler støy. Elbil er dermed en del av løsningen.

Bestilt elbil

Hvert år pågår det en hel uke med bilarrangement på Pebble Beach, utenfor Monterey. Dette er stedet å være for de med interesse for spesielt klassiske biler, helt i den engere krets. Vi trengte knapt spørre om Wayne skulle dit.

-For 35. året på rad, var svaret da vi ikke kunne unngå å spørre likevel, og i den sammenhengen kunne Carini fortelle at han faktisk har bestilt seg en elbil til seg selv.

Hør selv hva han forteller i videoen over, og bli overrasket. Vi kan heller ikke klandre han for valget, en bil som kommer til å bli særdeles godt mottatt når den kommer på markedet.

Under løpet møtte vi også TopGears programleder, Rory Reid. Hør han fortelle om kanalens nye planer for elbiler:

Intervju med Rory Reid, tidligere programleder i Top Gear, nå Top Gear Electric Vis mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.