40 elbil-modeller analysert: Så mye kortere går de i vinter

Elbil24 har rangert rekkevidden på populære elbiler, basert på svar fra over 1000 elbileiere. Se vinnerne og taperne!

KALDT OG KORT: Når det blir ordentlig kaldt, kan elbilenes rekkevidde noen ganger nærmest bli halvert i forhold til en god og varm sommerdag. Men ikke alle bilene rammes likt. Foto: Markus Pentikainen
KALDT OG KORT: Når det blir ordentlig kaldt, kan elbilenes rekkevidde noen ganger nærmest bli halvert i forhold til en god og varm sommerdag. Men ikke alle bilene rammes likt. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Elbilene dominerer totalt på nybilmarkedet, og mange av oss går vår første vinter som elbil-eier i møte. De aller fleste vil samtidig oppleve at bilene må lades oftere enn de måtte i vår, sommer og høst.

Gjelder alle - i større eller mindre grad

Våre egne vintertester av rekkevidde, viser at den reduseres kraftig på nær sagt alle modeller, når man nærmer seg frysepunktet. Kryper gradestokken under 10 minusgrader, kan rekkevidden nærmest bli halvert på enkelte modeller. Spesielt biler uten varmepumpeteknologi kommer ofte betydelig kortere på vinteren enn om sommeren.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Elbil24 PRO gir deg tilgang til våre beste og tyngste artikler og tester, samt et stadig voksende fordelsprogram. Det er krevende tider for oss som lever av annonser. Ved å bli årsmedlem hjelper du oss enda mer i arbeidet med å lage Norges beste nettavis om elbil.

PRØVETILBUD

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

599,-

Årskontigent

(Fornyes automatisk til 599,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.