Sikkerhet på langtur

Burde vært i alle biler

Sjekk de smarte løsningene i Citroën ë-C4!

TRYGGERE LANGTURER: Man kan jo lure på hvorfor ikke flere biler har slikt utstyr integrert. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Nettbrettet er fantastisk å ha med i bilen når familien skal på langtur. Når podene i baksetet kan koble av med film og spill, blir det mindre krangling, samtidig som sjåføren kan fokusere på det som er viktig - nemlig veien.

Det er imidlertid ikke til å stikke under stol at et nettbrett slett ikke er trygt å ha liggende løs i kupeen. Det tynne brettet består ofte av metall og glass på utsiden, og med en vekt som gjerne ligger mellom en halv og ett kilo, forvandles det raskt til et dødelig våpen i en kraftig oppbremsing eller kollisjon.

På høy tid

Nettbrettet har vært med oss i mer enn ti år, men det er få biler som har integrerte festeløsninger for dem - utrolig nok. Derfor var det med glede at vi oppdaget at Citroën ë-C4, en av de mest spennende elbilnyhetene i budsjettklassen i 2021, kommer både med skuff og holder for nettbrett - myntet på forsidepassasjeren.

KOMPAKT-SUV: Nye Citroën ë-C4 koster fra 284.900 kroner når den kommer på markedet på nyåret. Foto: Fred Magne Skillebæk
KOMPAKT-SUV: Nye Citroën ë-C4 koster fra 284.900 kroner når den kommer på markedet på nyåret. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Løsningen har fått navnet Citroën Smart Pad Support, og er på plass i utstyrsutgavene Feel pack og Shine. Selve futteralet som du setter nettbrettet inn i, er imidlertid ekstrautstyr som koster 400 kroner, får vi opplyst fra Bertel O. Steen.

Futteralet passer forresten til vanlige iPad-er og Samsung-nettbrett med skjermstørrelse på rundt 10 tommer. Det skal også finnes futteral for andre typer nettbrett.

I videoen øverst kan du se hvordan løsningene fungerer.

Hva med baksetet?

Vi skulle naturligvis ha ønsket at det var integrerte nettbrettholdere også i baksetet, men da må du ty til tredjepartsløsninger også i nye ë-C4.

Det finnes heldigvis mange slike løsninger på markedet, de fleste har festeanordninger for hodestøttene. Har du baksetepassasjerer som bruker nettbrett på langturen, kan det definitivt være en god idé å investere i slike, så blir turen litt tryggere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.