Elbiler og luftmotstand

De mest og minst aerodynamiske elbilene

Luftmotstanden har stor innvirkning på forbruk og rekkevidde. For bilprodusentene betyr det større fokus på aerodynamikk enn noen gang. Se lista i saken!

BLIR LEDENDE: Den dråpeformede Lightyear One byr på en luftmotstandskoeffisient på 0,19. Det er en viktig årsak til den gode rekkevidden. Foto: Produsenten
BLIR LEDENDE: Den dråpeformede Lightyear One byr på en luftmotstandskoeffisient på 0,19. Det er en viktig årsak til den gode rekkevidden. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Når farten øker, øker også forbruket. Det er noe alle bileiere vet. Særlig hvis aerodynamikk ikke akkurat stod øverst på prioriteringslista da bilene ble designet på tegnebrettet, fyker forbruket i været når man passerer 80 km/t.

Mindre motstand = Mindre forbruk

Men hva betyr egentlig aerodynamikk? Store Norske leksikon forklarer aerodynamikk som læren om luftens bevegelser og de krefter legemer utsettes for når de beveger seg gjennom luft, eller luft strømmer rundt dem.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Elbil24 Pro

Din vei til eksklusive elbil-artikler, omfattende tester og unike medlemsfordeler.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.