Strømstøtte, desember (for november)

De siste dagene ble rådyre

Ikke rare strømstøtten i november, tross svært høye priser mot slutten.

PANGAVSLUTNING: Det lå lenge an til ikke å bli noe strømstøtte i november, men den siste uka dro prisene på noe voldsomt. Foto/montasje: Pål Joakim Pollen
PANGAVSLUTNING: Det lå lenge an til ikke å bli noe strømstøtte i november, men den siste uka dro prisene på noe voldsomt. Foto/montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Nok en måned er omme, og det betyr at nok en strømregning dukker opp i en (e-)postkasse nær deg.

Begynte bra …

November lå lenge an til å bli en svært hyggelig måned med tanke på strømprisene, der vi enkelte dager var nedi så lite som 2-3 øre per kilowattime.

Frem til 21. november var snittprisen for måneden så lav i hele landet at det ikke ville bli gitt noen strømstøtte om den hadde holdt seg måneden ut:

Den grønne streken viser hvordan strømstøtten utviklet seg utover måneden med snittprisene frem til den aktuelle datoen. For å holde grafen ryddig, har vi droppet å ta med sør (NO2) og vest (NO5). Øst og vest har hatt identiske priser gjennom hele måneden, og det har vært små avvik et par dager til region sør – forskjell i snittprisen for måneden er under ett øre mellom sør og øst/vest.

Men snittprisen holdt seg på ingen måte ut måneden – på bare et par uker løftet prisene seg voldsomt – fra 2-3 øre og til godt over 4 kroner i Sør-Norge, der man enkelte timer passerte seks kroner per kilowattime. Derfor advarte vi mot å plugge i elbilladeren rett etter jobb forleden dag.

Avstanden mellom dagsprisen på tampen av november og strømstøtten for måneden ble derfor svært høy de siste dagene; kanskje vil de faktisk være blant dagene med de høyeste effektive strømprisene i hele vinter.

Ingen strømstøtte til Midt- og Nord-Norge

Også Midt- og Nord-Norge hadde enkelte dager med svært høye priser på tampen, men ikke nok av dem til at den magiske grensa på 70 øre (eks moms) ble passert.

Innbyggere i disse to regionene vil altså ikke få noe strømstøtte denne måneden heller. Men det er jo strengt tatt positivt, siden det betyr at snittprisen har vært lavere enn 70 øre (eks moms). Det er tross alt billigere ikke å få strømstøtte enn å få det.

Fasiten for november ble som følger:

  • NO1 (øst): Snittpris 140,71 øre (inkl moms) / 47,89 øre i strømstøtte
  • NO2 (sør): Snittpris 141,00 øre (inkl moms) / 48,15 øre i strømstøtte
  • NO5 (vest): Snittpris 140,71 øre (inkl moms) / 47,89 øre i strømstøtte
  • NO3 (midt): Snittpris 79,72 (inkl moms) / ingen strømstøtte
  • NO4 (nord): Snittpris 44,28 (eks moms) / ingen strømstøtte

Om du reagerer på at Midt-Norge ikke får noe strømstøtte er det altså fordi strømstøtten slår inn dersom snittprisen er over 70 øre eks moms (87,5 øre inkl moms). Og om du reagerer på at prisen er oppgitt eks moms i NO4, er det fordi folk i Nord-Norge ikke betaler moms på strøm.

Slik blir din regning

Tradisjon tro – hver måned snekrer Elbil24 i hop en kalkulator som lar deg beregne strømstøtten din og hvordan totalregninga blir seende ut, og vi gjør selvsagt ikke noe unntak denne måneden heller.

Den fungerer uansett hvor i landet du bor og støtter også fastpris, for deg som fortsatt har det. Så finn frem strømregninga, sjekk forbruket i appen eller lignende og plott inn detaljene her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.