Bompenge-sjokk i høstferien

Denne hytteturen kan koste nesten 1000 kroner i bompenger

På det meste kan du ende opp med å passere 38 betalingsbommer. Se våre hyttetur-eksempler her.

DYR HØSTFERIE: Har du hytte i Rondane og bor på vestsiden av Oslo, bør du helst kjøre elbil med Autopass-avtale, viser våre beregninger. Illustrasjonsfoto: Lukas Kloeppel
DYR HØSTFERIE: Har du hytte i Rondane og bor på vestsiden av Oslo, bør du helst kjøre elbil med Autopass-avtale, viser våre beregninger. Illustrasjonsfoto: Lukas Kloeppel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Bompenger har blitt en viktig del av veifinansieringen i Norge, og på de mest oppgraderte strekkene står betalingsbommene tett. I den senere tid har også takstene økt. Det har også el- og drivstoffprisene, noe som har gjort det mye dyrere å dra på langtur i bil, uansett om bilen din går på strøm, bensin eller diesel.

Nesten 1000 kroner

Versting-eksempelet vi har funnet, er dersom man bor i Sandvika i Bærum og har hytte på Otta, en strekning på 302 kilometer. Da kan bilturen koste deg 970 kroner - bare i bompasseringer, dersom du kjører dieselbil uten Autopass-avtale, utenom rushtiden.

På veien har du passert hele 38 betalingsbommer (19 hver vei), ifølge våre opptellinger, som ble gjort 21. september 2022.

TETT: Mellom Sandvika og Otta - på E18 og E6, passerer du hele 19 bomstasjoner. Det blir 38 passeringer tur-retur. Tar du turen via Hønefoss og rv4, må du belage deg på å kjøre en god halvtime lengre, men du halverer samtidig antallet bommer. Skjermdump: Bompengekalkulator.no
TETT: Mellom Sandvika og Otta - på E18 og E6, passerer du hele 19 bomstasjoner. Det blir 38 passeringer tur-retur. Tar du turen via Hønefoss og rv4, må du belage deg på å kjøre en god halvtime lengre, men du halverer samtidig antallet bommer. Skjermdump: Bompengekalkulator.no Vis mer

Med Autopass-avtale får du blant annet 20 prosent rabatt, men fortsatt må du betale 673 kroner i bompenger, ifølge Fremtinds bompengekalkulator.

Og dersom du har elbil med Autopass-avtale, slipper du unna med 249 kroner for bilturen tur-retur Sandvika-Otta.

Sjekk hva høstferie-turen koster i bompenger

Nå står høstferien for døren for mange, og Elbil24 har regnet på hva du må belage deg på å betale i bompenger på vei til noen av de mest populære fjell-turistmålene i Sør-Norge, med utgangspunkt i Bergen og Oslo.

I tabellene under vil du se at det er store forskjeller mellom strekningene og om du kjører elbil, diesel- eller bensinbil.

Som du ser er det svært mye rimeligere bompasseringer for elbilene, i tillegg kommer betydelig lavere kostnader knyttet til selve framdriften.

Strekning (t-r) Elbil* Diesel* Bensin*
Bergen-Voss 8 kroner 51,20 kroner 20,80 kroner
Bergen-Hemsedal 8 kroner 51,20 kroner 41,60 kroner
Bergen-Geilo over Hardangervidda 101,60 kroner 238,40 kroner 228,80 kroner
Oslo-Geilo 33,60 kroner 214,40 kroner 204,80 kroner
Oslo-Hemsedal 33,60 kroner 214,40 kroner 204,80 kroner
Oslo-Trysil 103,84 kroner 336 kroner 326,40 kroner
* Pris med Autopass-avtale, utenom rushtid. Priser innhentet hos Fremtind 21.9.2022

Husk Autopass!

Med Autopass-avtale får du automatisk rabatt i norske bompasseringer, og det blir fort store beløp dersom du kjører en del. Avtalen er gratis, men du betaler 200 kroner i depositum for bombrikken. Disse pengene får du igjen når du leverer tilbake brikken.

Særlig store utslag blir det dersom du kjører en elbil uten Autopass-avtale. Det kan du lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.