Kjøre elbil tom for strøm

Dette skjer når batteriet går tomt

Vi har testet mer enn 110 elbiler, og kjører dem alltid til 0 prosent kapasitet før vi tar ladetesten. Men hvordan oppfører egentlig bilene seg i forkant - og er det skadelig å tømme batteriet helt?

IKKE MORO: Når batteriet går helt tom for strøm, er som regel eneste redning å få hjelp fra en bergingsbil. Foto: Bjørn Eirik Loftås
IKKE MORO: Når batteriet går helt tom for strøm, er som regel eneste redning å få hjelp fra en bergingsbil. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Nylig kunne vi melde om at det har vært en kraftig økning i antall veiassistanser og bilberginger knyttet til at folk kjører elbilene sine tomme for strøm.

Dette skjer når batteriet blir flatt

Men hva skjer egentlig når bilen går tom for strøm - eller kanskje enda mer interessant; hva skjer i minuttene og kilometerne før det går tomt?

Dette har Elbil24 lang erfaring med. Når vi kjører rekkeviddetester av elbiler, kjører vi dem alltid til det instrumentene melder om 0 km rekkevidde og 0 prosent batterikapasitet igjen. Vi sørger imidlertid alltid for at vi har nok kapasitet til å kunne rulle inn på destinasjonen - som er Ionity sin lynladestasjon på nord for Gardermoen.

Alle elbiler har et varselsystem som gir deg gjentatte advarsler når batteriet begynner å gå tomt. Hvor tidlig dette skjer, avhenger av flere forhold, men det skjer typisk fra det er 10-20 prosent igjen av kapasitet, men skjer gjerne enda tidligere dersom du kjører en bil med liten batteripakke og dermed også kortere rekkevidde.

VARSEL: Bilene har forskjellige metoder for varsling, og involverer både lyd og grafikk. Her fra Mustang Mach-E. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VARSEL: Bilene har forskjellige metoder for varsling, og involverer både lyd og grafikk. Her fra Mustang Mach-E. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Samtidig får mange modeller også vesentlig redusert ytelse når batteriet begynner å gå tomt. Dette inntreffer ved forskjellige tidspunkter, men ofte når det er 5-10 prosent igjen av kapasiteten.

Redusert ytelse betyr tregere akselerasjon og hastighet, ofte omtalt som skilpaddemodus. Enkelte biler reduserer også ytelsen til varmeanlegg og annet utstyr som krever strøm i bilen.

Disse tiltakene sørger for å begrense energiforbruket og dermed strekke den siste biten av rekkevidde, slik at du får en fair sjanse til å finne et sted der du kan lade elbilen.

- Stopper aldri brått

Erfaringene våre deles også av Naf.

- Vi har kjørt 82 ulike elbiler tomme for strøm, og erfaringen er entydig: Det å gå tom for strøm er ikke trafikkfarlig hvis du tar noen grep for å stoppe på et trygt sted. Bilen stopper aldri brått og uten forvarsel, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i Naf.

Og dette med trygt sted er viktig. Vi har sett flere eksempler på at bilførere har fått bøter for at elbilen har gått tom for strøm på trafikkfarlig sted. I 2019 ble for eksempel en kvinne dømt til å betale 12.000 kroner for uaktsomhet, etter at bilen gikk tom for strøm midt på E18 i Bærum.

Ifølge politiet måtte flere andre biler gjøre brå unnamanøvre for å unngå å kollidere. Saken endte i retten, og altså med en knusende dom.

Ikke direkte skadelig

Vi har tidligere understreket viktigheten av å holde batterikapasiteten mellom 20 og 80 prosent mesteparten av tiden. Dette omtales gjerne som batteriets «trivselområde».

Det er derimot liten fare for at batteriet tar skade dersom du skulle havne i en situasjon der du kjører det helt tomt. Det vil fortsatt være en restkapasitet på batteriet selv når det er helt stopp, nettopp for å hindre at batteriet tar skade.

Det er imidlertid viktig at bilen ikke blir stående tom lenge. Koble til laderen så snart du har muligheten, og sørg for å å holde batteriet mellom 20 og 80 prosent mesteparten av tiden.

Du kan lese mer om hva som skjer i praksis, i saken under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.