Volkswagen ID.4

Dette synet møtte Torstein etter at elbilen hadde vært i vaskehallen

- Lokket over ladekontakten åpnet seg da det kom i kontakt med vaskebørsten. Så hørte jeg et smell, sier den uheldige bileieren.

BORTE: Lokket over ladeluka ble regelrett rykket av i møtet med vaskebørsten, ifølge bileieren. Foto: Privat
BORTE: Lokket over ladeluka ble regelrett rykket av i møtet med vaskebørsten, ifølge bileieren. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): - Da vaskebørsten gikk over ladeluka, hørte jeg først et smell. Deretter så jeg i speilet at børsten vinglet, forteller Torstein Ingvaldsen til Elbil24.

Han skjønte umiddelbart at noe hadde skjedd med bilen, en ny elektrisk Volkswagen ID.4. Da han rygget bilen ut av vaskehallen, fikk han straks den ubehagelige bekreftelsen.

- Jeg så med en gang at lokket til ladekontakten var blitt revet av i møtet med vaskebørsten. Det var også blitt en liten lakkskade ved siden av luka etter hendelsen, sier han.

- Burde vært advart

Ingvaldsen plukket opp delene og gikk deretter inn på stasjonen for å høre hva han skulle gjøre.

- Betjeningen var hyggelige og prøvde å hjelpe meg så godt de kunne. Det viste seg imidlertid at skaden mest sannsynlig må dekkes av egen kasko, da vaskemaskin-forsikringen kun dekker skader som følge av feil på maskinen, sier han.

Ingvaldsen mener at problemet skyldes at lokket til ladekontakten åpner seg veldig lett ved berøring, og at lokket åpnet seg da det kom i kontakt med vaskekosten.

Deretter har trådene i børsten snurret seg rundt hengselet, og regelrett flerret lokket av.

- Det var naturligvis utrolig irriterende. Jeg ble irritert på meg selv for at jeg ikke hadde tenkt på at slikt kunne skje, men synes jo samtidig at jeg ikke fikk informasjon om dette da jeg kjøpte bilen. Dessuten burde vaskehaller vært merket med advarsel om at slikt kan forekomme på moderne elbiler, sier han.

Fortsetter etter videoen

Ikke kjent med problemet

- Vi er ikke kjent med tilsvarende forhold ved våre ID.4-modeller. Dersom lokket er lukket riktig, skal det ikke åpne seg under vask, sier Lars Joakim Hanssen til Elbil24. Han er kommunikasjonssjef for Volkswagen hos VW-importør Harald A. Møller AS.

- Kunden som har opplevd dette bør ta kontakt med sin forhandler, slik at de kan kontrollere at lukke/låsemekanismen fungerer som den skal.

Volkswagens kommunikasjonssjef Lars Joakim Hanssen sier at dette ikke er et kjent problem for ID.4. Foto: Kilian Munch
Volkswagens kommunikasjonssjef Lars Joakim Hanssen sier at dette ikke er et kjent problem for ID.4. Foto: Kilian Munch Vis mer

Delte historien sin

Ingvaldsen sier han har vært i kontakt med forhandleren for å få time til takst. Samtidig delte han historien sin i Facebook-gruppa Volkswagen ID.4 Elektrisk Norge, som har rundt 4200 medlemmer.

Innlegget fikk raskt mange reaksjoner, og det kom snart fram at han ikke var alene om å oppleve at lokket åpner seg i kontakt med børstene.

- Lås bilen!

En av debattantene skriver:

«Jeg har opplevd problemet og fant følgende løsning: Slå av kupeovervåkning og lås bilen. Da er min erfaring at ladeluken ikke åpner seg under bilvask. Man trenger ikke slå på igjen kupeovervåkningen senere da denne blir slått på automatisk igjen.»

Flere andre påpeker at det er tilstrekkelig å låse bilen. Da vil også ladeluka låses, og ikke lenger reagere på berøring. Dette rådet støttes også av VWs kommunikasjonssjef.

- Som en ekstra forsikring kan kunden påse at lokket er stengt riktig, for så å låse dører - som også inkluderer lokket - før vask i vaskehall, sier Hansen til Elbil24.

- Må tenkes nytt med elbil

Ingvaldsen har ingen forventninger til at skaden dekkes av garantien, men mener likevel at dette er noe bransjen må ta tak i.

- Når jeg er i kontakt med forhandler, skal jeg ta opp at de bør opplyse nye elbil-eiere om de spesielle forholdene. Mange kommer fra fossilbiler og så må det tenkes nytt når det kommer til smarte elbiler. Jeg unner ingen å oppleve det samme som jeg gjorde, avslutter han.

Har du kommentarer til saken, eller har du en historie om elbilen din som du vil dele med Elbil24s lesere? Send oss en epost til redaksjonen@elbil24.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.