Kjøpe brukt elbil

Elektrisk bruktbil-feber: Slik finner du all historikk om bilen

Få full kontroll på alt fra tidligere eiere til EU-kontroller og viktige tekniske data.

MYE Å VELGE I: Brukte elbiler er superpopulære for tiden, men det kan være smart å sette seg inn i bilens historikk før du slår til. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MYE Å VELGE I: Brukte elbiler er superpopulære for tiden, men det kan være smart å sette seg inn i bilens historikk før du slår til. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Interessen for brukt elbil har skutt i været den siste tiden, mye takket være lange ventelister på nye biler og frykten for at det blir moms fra nyttår.

Det er samtidig lurt å holde tunga rett i munnen når man skal handle brukt, ikke minst dersom du handler privat. På vegvesen.no finner du en tjeneste som kan fortelle deg mye, blant annet om nåværende og tidligere eiere, registrert kilometerstand, EU-kontroller - og viktige tekniske data om bilen du har tenkt å kjøpe.

- Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre, samtidig som vi kan redusere tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sa Jeanette Nordan i Statens vegvesen i forbindelse med at tjenesten ble lansert i fjor.

Slik gjør du det

Tjenesten finner du ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside. Klikk deg inn på Kjøretøy og velg Finn eier- og kjøretøyopplysninger.

Ved å legge inn et hvilket som helst registreringsnummer, kan du få opp informasjon blant annet om EU-kontroll, registreringsdtata, mål, vekt, motor, dekk, felg, registrert kilometerstand, i tillegg til eieropplysninger.

For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommende sitt fødselsnummer. Sensitiv informasjon som hemmelige adresser og lignende er selvfølgelig skjermet.

Elbil24 har testet løsningen, og her ser du hvordan en typisk utlisting av eierhistorikken ser ut:

Elektrisk bruktbil-feber: Slik finner du all historikk om bilen

Og så kan man ha det litt moro med bilnumre man kan husker i hodet:

Elektrisk bruktbil-feber: Slik finner du all historikk om bilen

Viktig om bruktbilkjøp

Det begynner å bli et godt utvalg av brukte elbiler nå, og mange begynner også å dra på årene. Da er det spesielt viktig at du vet hva du skal se etter og hva du skal spørre selger om.

Dette kan du lese mer om i saken under.

Deler av artikkelen har vært publisert tidligere. Oppdatert 30. mai 2022

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.