Bilkjøring på iPhone

Enkel iPhone-justering kan redde liv i trafikken

Visste du at iPhone har egne sikkerhetsfunksjoner for bilførere? Her ser du hvordan en av de viktigste virker - og hvorfor du bør aktivere den!

BILKJØRING: Denne funksjonen sørger for at du kan fokusere på det som er viktig, nemlig veien. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BILKJØRING: Denne funksjonen sørger for at du kan fokusere på det som er viktig, nemlig veien. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Å fikle med mobilen mens du kjører er forbudt, og straffes nå med 7450 kroner i bot og tre prikker på førerkortet.

Mye viktigere enn bota, er naturligvis sikkerhetsrisikoen knyttet til at du ikke har fokus på veien når du kjører.

I januar omkom seks personer i trafikken. Det er seks for mange.

Et pling kan være nok

Men det er ikke bare fikling som kan ta bort fokus. Ifølge Trygg Trafikk og Volvo, som står bak portalen Bilmodus.no, kan et enkelt plingvarsel på mobilen din være nok til å distrahere deg nok til at ulykkesrisikoen øker med hele 66 prosent.

For med plingen, er det helt naturlig å kaste et blikk på mobilen, og i verste fall plukker du den opp for å lese hva du blir varslet om.

Slik gjør du det

Det er med andre ord gode grunner for å skru av lydvarsler når du kjører bil, og dersom du har en iPhone kan dette skje automatisk så snart bilen begynner å rulle. Det krever imidlertid at du aktiverer en funksjon, og i bildekarusellen under har vi beskrevet hvordan du går fram, steg for steg.

Hva med Android?

Android-telefoner har også innstillinger for å dempe varsler, men det varierer fra telefon til telefon hvor du finner dette, og hvor detaljert du kan konfigurere løsningene. På Samsung-mobiler gjør du følgende:

  1. Gå til "Innstillinger".
  2. Trykk på "Sikkerhet og nødsituasjoner".
  3. Velg "Kutt lyden til varsler mens du kjører".
  4. Aktiver modus og tilpass.

God tur!

Saken her vært publisert på Elbil24 også tidligere. Oppdatert sist påsken 2023.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.