Mini Classic

Klassikeren gjenfødes som elbil

Nå kan eiere av den klassiske Mini-en bytte ut bensinmotoren med elmotor og batteripakke!

MINI CLASSIC: Ved Minis fabrikk i Oxford kan nå eierne få bygd om bilene sine til elbiler - med angrerett. Video: BMW/Elbil24 Vis mer
Publisert

(Elbil24): Få biler har en mer ikonisk design enn den britiske klassikeren Mini fra British Motor Corporation (senere British Leyland og Rover Group). Bilen så dagens lys allerede i 1959, og var den gang en modell under bilmerkene Austin og Morris, senere ble den sitt eget merke.

Og selv om den klassiske Mini-en gjennomgikk en rekke revisjoner gjennom årenes løp, beholdt den mye av den originale designen helt til produksjonen ble stoppet i år 2000.

På det tidspunktet hadde BMW kjøpt opp rubb og rake av Rover Group, og valgte å videreføre Mini-navnet i en moderne og vesentlig større - men likevel gjenkjennbar utgave av bilen.

Den kom dessuten som elbil etter hvert, og i Norge er det registrert 658 eksemplarer av Mini Cooper SE

Mini Recharged - med angrerett

Men tilbake til den klassiske Mini-en, som fortsatt ruller rundt på veiene i store antall, ikke minst i hjemlandet Storbritannia. Eierne av disse bilene får nå tilbud om å konvertere bilene sine til elbiler- i en prosess som er kalt «Mini Recharged».

Selskapet har nemlig opprettet en ny avdeling ved fabrikken i Oxford som skal tilby en slik ombygging - for de som måtte være interessert.

BMW understreker imidlertid at prosessen er reversibel. Det betyr at bensinmotor, girkasse og alt annet som er knyttet til den originale drivlinjen, blir behørig merket og plassert på et lager - i tilfelle eierne skulle ombestemme seg på et senere tidspunkt.

Selskapet utelukker heller ikke at de vil tilby salg av disse elektrifiserte bilene på et tidspunkt, men har ingen planer om å bygge nye klassiske Mini-er fra bunnen av.

TOMT: Her er den originale motoren fjernet, og det gjøres klart til en ny elektrisk variant. Foto: Bernhard Fliser / BMW
TOMT: Her er den originale motoren fjernet, og det gjøres klart til en ny elektrisk variant. Foto: Bernhard Fliser / BMW Vis mer

Dette får de

Men med elmotor og batteri på plass, kan eierne boltre seg med 121 hestekrefter og en akselerasjon på ni sekunder fra 0-100 kilometer i timen, samt en rekkevidde på respektable 255 kilometer. Det skulle tilsi en batteripakke på et sted mellom 30 og 40 kWh, men vi har ikke fått noen data fra Mini ennå.

Ladekontakten er plassert under det originale tanklokket. De originale instrumentene i dashbordet skal være byttet ut, men ha samme design - og by på den samme enkle opplevelsen.

TYPE 2: Bilen lades via en standard Type 2-kontakt. Foto: Bernhard Fliser / BMW
TYPE 2: Bilen lades via en standard Type 2-kontakt. Foto: Bernhard Fliser / BMW Vis mer

- Det prosjektteamet utvikler bevarer karakteren til den klassiske Mini og gjør det mulig for fansen å nyte helelektrisk ytelse. Med Mini Recharged forbinder vi fortiden med fremtiden til merkevaren, sier Mini-sjef Bernd Körber i en kommentar.

Det er foreløpig ikke kjent hva det vil koste å konvertere bilene.

I videoen øverst kan du se mer fra prosjektet, samt flere bilder - blant annet av instrumentene.

Populært

Konvertering av klassiske biler til elbiler er imidlertid ikke et nytt konsept, og vi i Elbil24 har tidligere skrevet om flere lignende prosjekter, deriblant dette:

Få også med deg denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.