Rekkevidde sommer vs vinter:

Mer enn 50 elbil-modeller analysert: Disse taper mest rekkevidde

Skal du kjøpe elbil i sommerhalvåret, kan det være greit å vite hva den aktuelle modellen presterer om vinteren. Her er resultatene fra våre ferskeste tester - og tall fra mer enn 1000 elbil-eiere.

Kia EV6 og BMW i4 er to fantastiske elbiler til fornuftig pris. Begge har stukket av med gjeve priser: EV6 ble kåret til Årets Bil i Europa 2022, mens i4 stakk av med tilsvarende pris i Norge. Begge leverer meget godt om sommeren, men hva om med vinteren? Foto: Elbil24.
Kia EV6 og BMW i4 er to fantastiske elbiler til fornuftig pris. Begge har stukket av med gjeve priser: EV6 ble kåret til Årets Bil i Europa 2022, mens i4 stakk av med tilsvarende pris i Norge. Begge leverer meget godt om sommeren, men hva om med vinteren? Foto: Elbil24. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Elbilene dominerer totalt på nybilmarkedet, og mange av oss fristes nok av å kjøpe en elbil før momsfritaket opphører ved nyttår.

De aller fleste som allerede eier en elbil, vil oppleve at bilene må lades oftere om vinteren enn de må nå om sommeren.

Nordmenn er veldig opptatt av rekkevidde og de fleste oppgir dette som noe av det viktigste de legger til grunn ved kjøp av elbil. Rekkevidden oppgis i x antall kilometer og måles etter den velkjente WLTP-standarden. Kort oppsummert tar WLTP utgangspunkt i hvor langt en bil kan komme i 23 varmegrader.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)
Mest populær

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

690,-

1 år

(Fornyes automatisk til 790,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.