Vis oss din elbil

- Moro å lage litt Tesla-oppstyr

Fredriks Tesla er ikke som alle andres. Og det er flere gode grunner til.

LA DET BLI LYS: Fredrik Larsens Tesla Model S har hele seks ekstra lyskastere. - Det er viktig å se godt, sier han til Elbil24. Foto: Privat
LA DET BLI LYS: Fredrik Larsens Tesla Model S har hele seks ekstra lyskastere. - Det er viktig å se godt, sier han til Elbil24. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): - Hovedgrunnen til at jeg har montert så mye lys på Teslaen min, er rett og slett at jeg møter så sykt mye rådyr, elg og smådyr på fire bein på vei til og fra jobben min som nattevakt, forteller Fredrik Larsen til Elbil24.

Han er en av dem som applauderer at det 1. oktober 2018 omsider ble lov å ha så mange ekstra fjernlys du bare ønsker på bilen din. Før var det kun lov å ha to ekstralys i tillegg til dem som allerede var montert fra fabrikken, og de kunne ikke være sterkere enn originalene. Slik er det definitivt ikke lenger. Noen bestemmelser må man imidlertid forholde seg til:

Seks ekstralys

Fredrik har montert fem vanlige fjernlykter i tillegg til et midtstilt LED-lyskaster montert under skiltet, på sin 2015-modell Tesla Model S.

LEGGES MERKE TIL: Fredriks Tesla skiller seg godt ut i mengden, samtidig som den lyser svært godt når mørket senker seg. Foto: Privat
LEGGES MERKE TIL: Fredriks Tesla skiller seg godt ut i mengden, samtidig som den lyser svært godt når mørket senker seg. Foto: Privat Vis mer

- For meg er det viktig å se ekstra godt. Dessuten er det jo litt kult å ha noe som ikke alle andre har, og lage litt oppstyr blant Tesla-eierne ved å gjøre noe sånt som dette, sier han.

Og det ser vi ikke bort fra at han har oppnådd. Bilen både lyser godt opp i omgivelsene og er samtidig meget lett å legge merke til.

- Like enkelt som på andre biler

Lysene har Fredrik montert selv, men selve tilkoblingen av strømtilførselen har Meca Skiptvet hjulpet ham med.

- De er veldig flinke til å få til det meste, men slik jeg har forstått det skal det være like enkelt å koble til ekstralys på eldre Teslaer som på en vanlig bil. Det er visst litt mer jobb med nyere Teslaer for å få autodim av lysene til å fungere, men det er fullt mulig, sier han.

- På min fungerer alt helt fint. Autopiloten er også 100 prosent operativ.

Fredrik anslår at hele investeringen har kostet ham rundt 6000 kroner. Og da er alle lykter, skiltbrakett, montering og tilkobling medregnet.

SER GODT: Med ekstralysene på plass er det ikke noe problem å oppdage dyr på god avstand. Foto: Privat
SER GODT: Med ekstralysene på plass er det ikke noe problem å oppdage dyr på god avstand. Foto: Privat Vis mer

- Bare gjør det!

Han har følgende enkle råd til andre som ønsker å gjøre noe spesielt ut av bilene sine:

- Ikke bry deg om hva andre synes. Så lenge du synes det er kult selv, så blir det ikke kulere enn det!

Bli med, du også!

Vi vil gjerne presentere flere historier om elbiler som har løsninger som skiller seg ut i mengden, enten de er spesielle, sjeldne, kreative, smarte, nyttige, vakre, stygge, morsomme, kostbare eller billige. Har du noe du vil vise fram? Send oss en epost eller bruk skjemaet under. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.