Strømstøtte for september

Så mye får du i strømstøtte

Sjekk din strømregning med vår strømstøttekalkulator.

STØTTE: Både på østlandet og vestlandet ble strømprisen rekordhøy i september, som også gir en rekordhøy strømstøtte: Foto: Shutterstock / NTB
STØTTE: Både på østlandet og vestlandet ble strømprisen rekordhøy i september, som også gir en rekordhøy strømstøtte: Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Hadde det ikke vært for strømstøtteordningen, hadde det blitt vesentlig dyrere å kjøre elbil, i hvert fall for folk som bor i Sør-Norge.

For selv om gjennomsnittlig spotpris ble på hele 448 øre per kilowattime i september for alle de tre regionene i Sør-Norge, dekker strømstøtten nesten 325 øre, slik at den reelle snittprisen for husholdninger blir på snaue 124 øre. I tillegg kommer nettleie og andre avgifter.

I september var faktisk prisene høye nok i Midt-Norge til at også denne regionen får strømstøtte, selv om det riktignok ikke er snakk om mange øre.

I kalkulatoren under kan du se hvordan din strømregning blir denne måneden, og hvor mye som dekkes av strømstøtten. Vi har antatt en støtte på 90 prosent for september, som regjeringen har foreslått for stortinget:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.