Ny tjeneste:

Se hvem som har eid bilen din tidligere

Statens Vegvesen lanserer ny oversikt som viser eierhistorikken.

PRØVETUR: Skal du kjøpe brukt elbil eller har lyst å se hvem som har eid din egen bil tidligere, er den nye tjenesten fra Statens vegvesen et nyttig verktøy. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PRØVETUR: Skal du kjøpe brukt elbil eller har lyst å se hvem som har eid din egen bil tidligere, er den nye tjenesten fra Statens vegvesen et nyttig verktøy. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): På vegvesen.no har du lenge kunnet søke opp hvilke biler som står registrert på en person og hvem som eier bilen. Nå kan du i tillegg også få vite hvem som har eid bilen tidligere.

- Statens vegvesen jobber hele tiden for å utvikle tjenester som gir trafikantene og bedrifter en enklere hverdag. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre, samtidig som vi kan redusere tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sier Jeanette Nordan i Statens vegvesen.

Slik gjør du det

Tjenesten finner du ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside. Klikk deg inn på Kjøretøy og velg Finn eier- og kjøretøyopplysninger.

Der kan du søke opp alle registrerte kjøretøy. For å få opp eier og eierhistorikk på et kjøretøy, må du legge inn registreringsnummeret.

For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommende sitt fødselsnummer. Sensitiv informasjon som hemmelige adresser og lignende er selvfølgelig skjermet.

Elbil24 har testet løsningen, og her ser du hvordan en typisk utlisting av eierhistorikken ser ut:

Se hvem som har eid bilen din tidligere

Og så kan man ha det litt moro med bilnumre man kan husker i hodet:

Se hvem som har eid bilen din tidligere

Kommer mer

Utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger føyer seg inn i en lang rekke selvbetjeningsløsninger Statens vegvesen har lansert de siste årene.

- 95% av salgsmeldinger går nå digitalt. I løpet av året vil vi ferdigstille mange års jobbing med et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge, og etter hvert tilby enda flere gode nettjenester for brukerne våre, sier Nordan.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer