Bruktbil:

Se hvem som har eid bilen tidligere

Denne tjenesten er fin å bruke for å få kontroll på eierhistorikken til din egen - eller din neste bil.

NYTTIG VERKTØY: Enten du skal kjøpe deg en bruktbil fra forhandler eller privat, er tjenesten fra Statens vegvesen nyttig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NYTTIG VERKTØY: Enten du skal kjøpe deg en bruktbil fra forhandler eller privat, er tjenesten fra Statens vegvesen nyttig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): På vegvesen.no har du lenge kunnet søke opp hvilke biler som står registrert på en person og hvem som eier bilen. Men visste du at du også kan få vite hvem som har eid bilen tidligere?

- Statens vegvesen jobber hele tiden for å utvikle tjenester som gir trafikantene og bedrifter en enklere hverdag. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre, samtidig som vi kan redusere tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sa Jeanette Nordan i Statens vegvesen i forbindelse med at tjenesten ble lansert i januar.

Slik gjør du det

Tjenesten finner du ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside. Klikk deg inn på Kjøretøy og velg Finn eier- og kjøretøyopplysninger.

Der kan du søke opp alle registrerte kjøretøy. For å få opp eier og eierhistorikk på et kjøretøy, må du legge inn registreringsnummeret.

For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommende sitt fødselsnummer. Sensitiv informasjon som hemmelige adresser og lignende er selvfølgelig skjermet.

Elbil24 har testet løsningen, og her ser du hvordan en typisk utlisting av eierhistorikken ser ut:

Se hvem som har eid bilen tidligere

Og så kan man ha det litt moro med bilnumre man kan husker i hodet:

Se hvem som har eid bilen tidligere

Kommer mer

Utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger føyer seg inn i en lang rekke selvbetjeningsløsninger Statens vegvesen har lansert de siste årene.

- 95% av salgsmeldinger går nå digitalt. I løpet av året vil vi ferdigstille mange års jobbing med et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge, og etter hvert tilby enda flere gode nettjenester for brukerne våre, sa Nordan.

Deler av artikkelen har vært publisert tidligere. Oppdatert 5. juni 2021

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.