Vinterdekk 2022

Skifte hjul i helga? Les dette først

Her har vi samlet alle de viktigste artiklene, videoene og testene for deg.

NÅ ER DET TIDA: Mange planlegger hjulskift denne helga. Vi hjelper deg med å være best mulig forberedt. Foto: Rune Korsvoll
NÅ ER DET TIDA: Mange planlegger hjulskift denne helga. Vi hjelper deg med å være best mulig forberedt. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fra 1. november er det et krav om minst 3 millimeter mønsterdybde i bildekkene, og for de fleste betyr det samtidig skifte fra sommerhjul til vinterhjul. Det er også fra denne datoen du lovlig kan kjøre rundt med pigger i dekkene i Sør-Norge.

Og selv om det fortsatt ikke er blitt vinter i lavlandet i Sør-Norge helt ennå, har det allerede vært nattefrost og tidvis glatte veier mange steder. Og vi vet at den første snøen ofte kommer som en stor overraskelse på folk - hvert eneste år.

Så om du ikke alt har gjort det: Sett av tid til høstens hjulskift nå.

Det viktigste først

Før du gjør noe som helst, bør du ta en sjekk av vinterhjulene dine. Det er spesielt to ting du bør sjekke, og det forteller vi deg mer om i denne korte videoen:

HJULSKIFT: Det er spesielt to faktorer som er viktig å sjekke før du legger om til vinterhjul. I videoen forklarer vi hva du bør se etter. Video: Elbil24 Vis mer

Om det viser seg at du bør dra til dekkforhandleren og kjøpe dekk, vet vi hvilke dekk du bør kjøpe, og hvilke du bør droppe. Det forteller vi deg alt om i Elbil24s to store, ferske vinterdekktester. Hvis du ikke er medlem av Elbil24 PRO, kan du enkelt tegne et prøveabonnement til én krone:

Kjøpe dekk

Når du har bestemt deg for hvilke dekk du skal kjøpe, vil du naturligvis unngå å betale for mye for dem. Vi har allerede sjekket ut de beste dekkene, og forteller deg hvor du får dem billigst i denne saken:

Uansett hvilke dekk du skulle velge, er det også noen du bør unngå:

Bytte hjul

Har du kommet så langt at du er klar for å ta selve byttejobben? Bra! Dette fikser du selv. Se hvordan i denne saken:

Her er noen flere nyttige saker om dekk som er verdt å få med seg:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.