Slik blir det mindre krøkkete å vaske innsiden av frontruta

Med et par grep blir det mye enklere å få en skikkelig ren frontrute

TRANGT: Frontruta trengs å bli vasket både på utsiden og innsiden. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
TRANGT: Frontruta trengs å bli vasket både på utsiden og innsiden. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Kroppen er ikke akkurat konstruert for å vaske innsiden av frontruta. Armene blir for korte og det er vanskelig å komme skikkelig til helt nederst på ruta.

- Bruk av varmeapparat og aircondition gjør at frontruta blir møkkete på innsiden, forklarer Nils Sødal. Han er senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. Lav sol og møkkete frontrute kan skape farlige situasjoner, og er den møkkete på innsiden hjelper det ikke å bruke vindusviskerne, fortsetter Sødal. Da må en innvendig vask til.

- Bruk vann med litt salmiakk i, råder kommunikasjonsrådgiveren. Det løser effektivt opp fastgrodd skitt. Pass bare på at salmiakk kan tørke ut gummi. Unngå at middelet kommer i kontakt med gummilister.

Når du så har satt deg til for å vaske vil du fort oppdage at armene er for korte for å komme skikkelig til over alt. I tillegg er arbeidsstillingen lang fra ideell. Ikke rart det blir striper her og der.

Bytt sete: Du kommer bedre til om du seter deg i passasjersetet når du skal vaske. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen
Bytt sete: Du kommer bedre til om du seter deg i passasjersetet når du skal vaske. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

- Første bud er å flytte seg fra førersetet til passasjersetet når jobben skal gjøres, råder Bjørn-Aage Bredal. Han er Produkt- og markedssjef i garasjetid.no

- Da er rattet ute av veien, og du kan lene deg langt inn over dashbordet. Det neste tipset handler om hvordan du holder kluten:

Vri hånden: Det er lettere å få kluten til å ligge flatt mot ruta om du vrir hånden 180 grader. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen
Vri hånden: Det er lettere å få kluten til å ligge flatt mot ruta om du vrir hånden 180 grader. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

- Strekk ut armen og vri hånden 180 grader tipser Bredal. Da får kluten bedre anlegg mot den skrå ruta.

Bruker du ferdig vindusspray så er det lurt å bruke en stor mikrofiberklut når du vasker. Vask ruta i seksjoner og skift til ren del av kluten når du vasker neste felt.

- Ellers gnir du bare skitten rundt på ruta, avslutter Bredal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer