Maxxis Premitra HP5

Test: Billige dekk behøver ikke være dårlige

Denne testen viser at dyrt ikke nødvendigvis er best.

NEST BILLIGST: Billigdekket Maxxis Premitra HP5 gikk helt til topps i ny sommerdekktest. Se resultatene i denne saken. Foto. Maxxis.co.uk
NEST BILLIGST: Billigdekket Maxxis Premitra HP5 gikk helt til topps i ny sommerdekktest. Se resultatene i denne saken. Foto. Maxxis.co.uk Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Bladet Motor og svenske Vi bilägare tidligere i år åtte sommerdekk i forskjellige prisklasser, og kåret en overraskende vinner. Det rimelige dekket Premitra HP5 fra taiwanske Maxxis, sanket flest poeng av samtlige, når resultatene fra de 11 deltestene ble summert.

Alle dekkene som ble testet hadde dimensjonene 225/45 R 17, som passer en rekke populære bilmodeller.

Blitt stadig bedre

Maxxis er kanskje ukjent for mange, men det er faktisk en av verdens ti største dekkprodusenter. Premitra HP5 vært på markedet noen år, og har ifølge testpanelet blitt stadig bedre, til det nå troner helt øverst på resultatlistene.

Både på tørr og våt asfalt får dekket toppkarakter, også svinggrep og vannplaningskvalitetene fikser dekket bedre enn de fleste konkurrentene, viser testen.

Dekket får minus for veistøy og svak demping over ujevnheter. Bremselengden er ikke blant de alle beste, men fortsatt god, understreker bladet.

Nest billigst

Ifølge vår prissjekk på de aktuelle dekkene i testen, koster Maxxis Premitra HP5 hele 464 kroner mindre pr hjul fra billigste forhandler, enn testens dyreste. Dekket er testens nest billigste, og det har aldri tidligere skjedd at et budsjettmerke har vunnet i disse testene til Motor.

Det aller billigste dekket fra Hifly, fikk imidlertid relativt begredelige skussmål, til tross for at det bare skiller 52 kroner pr dekk mellom dette og Maxxus-dekket, som vant testen.

Her er rangeringen fra best til dårligst, med poengsummer. Elbil24 har brukt Prisjakt.no og funnet de rimeligste prisene på de forskjellige dekkene i testen, som du ser i kolonnen helt til høyre.

Motor/Vi bilägeres sommerdekktest 2021

Dekk Poeng Pris*
Maxxis Premitra HP585786 kroner
Goodyear Efficient Grip Performance 284918 kroner
Continental Premium Contact681851 kroner
Nokian Hakka Blue 2811250 kroner
Michelin Primacy 4781152 kroner
Pirelli Cinturato P774851 kroner
Landsail Sentury Qirin 99059823 kroner
Hifly HF80541734 kroner
* Billigste norske forhandler ifølge prisjakt.no 22.3.2021

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.