Strømstøtte, november (for oktober)

Under en krone kilowattimen

Strømprisen i oktober ble ikke allverden i forhold til de siste månedene. Etter strømstøtten blir snittprisen under ei krone. Her kan du se hvor mye du får i støtte.

REGN UT: Med Elbil24s strømstøttekalkulator kan du enkelt finne ut hvordan sluttregninga blir seende ut for forbruket i oktober. Foto: Terje Bendiksby / NTB
REGN UT: Med Elbil24s strømstøttekalkulator kan du enkelt finne ut hvordan sluttregninga blir seende ut for forbruket i oktober. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Nok en måned har passert, og oktober ble rimeligere enn mange fryktet, etter at vi i september hadde en snittpris på 448 øre per kilowattime i hele Sør-Norge.

Fasiten for oktober ble en snittpris på 165 øre i Sør-Norge, med bittelitt variasjon (under ett øre) mellom de tre regionene øst, vest og sør. Midt-Norge, som for første gang fikk strømstøtte forrige måned, får ikke det denne måneden – der var snittprisen 45 øre. Ei heller i nord, der snittprisen var rett over 20 øre i oktober.

Strømstøtten for oktober fungerer slik at staten dekker 90 prosent av det som overstiger 70 øre (eks mva), opp til et forbruk på 5000 kWh.

Dag for dag

Ser vi på prisene dag for dag i Sør-Norge ser kurven slik ut:

Her har vi brukt prisene for region øst for å holde grafikken litt ryddig, men for vest og sør er det fint lite som skiller prisene fra denne kurven. Et par av dagene er avviket mot region sør på rundt 5 øre, men det går både den ene og andre veien.

Strømstøtten endte altså på 70 øre for oktober i hele Sør-Norge. Som du ser var det altså noen dager i starten av måneden der strømprisen var mindre enn støtten slik at den effektive prisen ble negativ, men regner man inn nettleia i tillegg var det ingen av dagene der man fikk betalt for å bruke strøm.

Sjekk hvordan din regning blir

I Elbil24s strømstøttekalkulator under kan du plotte inn detaljer om forbruket ditt for oktober (du finner det på strømregninga eller ved å logge på hos nettselskapet ditt), velge nettselskap og se hvordan sluttregninga blir for oktober. Kalkulatoren støtter også fastpris for dem som har det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.