Elbil, kostnad per mil

20 modeller sjekket: Så mye koster kjøreturen

Du kan spare store summer hver måned: Sjekk hva strømforbruket koster for 20 populære modeller.

FORSKJELLER: Som på fossilbiler varierer forbruket mellom ulike bilmodeller. Se hva det koster deg å kjøre 20 populære modeller. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB, montasje: Pål Joakim Pollen
FORSKJELLER: Som på fossilbiler varierer forbruket mellom ulike bilmodeller. Se hva det koster deg å kjøre 20 populære modeller. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB, montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Om du har mulighet til i stor grad å lade elbilen hjemme, er «drivstoff-besparelsen» kontra en bensin- eller dieselbil enorm, men jo mer du krydrer med hurtiglading, desto mindre blir besparelsen. Ja, brått kan det til og med bli dyrere.

Akkurat som for fossilbiler er det variasjoner mellom elbilmodeller hvor mye energi de bruker for å frakte deg fra A til B. For fossilbiler har man i mange år brukt liter per mil for å illustrere forbruket, altså hvor stor mengde bensin/diesel som går med på å kjøre ei mil.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.