Kinesiske elbiler i Norge

De skulle filleriste elbil-markedet - slik har det gått med kineserne

2021 var året da vi fikk en rekke kinesiske bilnyheter til Norge. Men hvordan gikk det - og hva skjer framover?

LUKSUS: Det er ingenting å si på verken materialvalg eller premiumfølelse på mange av de nye, kinesiske elbilene. Her fra majestetiske Hongqi E-HS9, en av flere modeller som ble kraftig forsinket. Foto: Fred Magne Skillebæk
LUKSUS: Det er ingenting å si på verken materialvalg eller premiumfølelse på mange av de nye, kinesiske elbilene. Her fra majestetiske Hongqi E-HS9, en av flere modeller som ble kraftig forsinket. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24): Bilåret 2021 ble spesielt på flere måter. Det har aldri før blitt registrert flere nye personbiler enn i 2021, og aldri tidligere flere nullutslippsbiler - godt over 120.000 i tallet, mer enn 40.000 flere enn i 2020.

Samtidig ble det introdusert en rekke nye merker i markedet, der spesielt ett land dominerte, et land som knapt har vært på det norske markedet tidligere. Vi snakker naturligvis om Kina - og om merker som Maxus, Xpeng, Nio, BYD og Hongqi.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.