Aerodynamikk:

Derfor bør du se på «Cd-tallet» når du kjøper bil

Jo høyere farten blir, desto mer viktig er det med en aerodynamisk bil for å bruke så lite energi som mulig på fremdriften. Sjekk verdiene på en rekke populære elbiler!

Med luftmotstandskoeffisient (Cd) på 0,197 er Lucid Air den mest aerodynamiske elbilen på markedet i dag. Foto: Lucid
Med luftmotstandskoeffisient (Cd) på 0,197 er Lucid Air den mest aerodynamiske elbilen på markedet i dag. Foto: Lucid Vis mer
Publisert

(Elbil24): Mange har brukt deler av sommerferien på motorveier enten i Norge eller utlandet, og i høy fart har nok mange erfart at forbruket blir høyere og ladepausene tettere enn hva man er vant med.

Det har sin naturlige forklaring.

Luftmotstand

Når du kjører, beveger bilen seg gjennom luften. Luftmolekylene som treffer bilen gir motstand, akkurat som vannmolekylene når du beveger deg i et badebasseng. Om du beveger armen sakte under vann, føles det omtrentlig like tungt som ellers, men om du gjør en brå bevegelse merker du motstanden fra vannet i langt større grad.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.