Leserundersøkelse:

Disse eierne stoler minst på rekkevidde-estimatet

Det er 14 mil til du er fremme og instrumentpanelet sier at det er 16 igjen på batteriet. Stoler du på at du kommer frem? Vi har spurt over 4000 norske elbil-eiere om hvorvidt de stoler på rekkeviddemåleren i bilen sin. Her er hva de synes om 56 modeller!

Stoler du på at denne går 30 mil til? Dette svarer norske eiere om rekkeviddemåleren på bilen sin. Foto: Pål Joakim Pollen
Stoler du på at denne går 30 mil til? Dette svarer norske eiere om rekkeviddemåleren på bilen sin. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Det er en liten vitenskap å estimere gjenstående rekkevidde på en elbil, for det er mange faktorer som spiller inn på hvor langt man kommer.

Hastighet, temperatur, høydeforskjell, kjøremønster og veigrep er fem av mange faktorer som påvirker hvor langt man kommer med batteriprosenten man har igjen, og de fleste biler gjør sitt beste i å estimere hvor langt man kan kjøre før batteriet er tomt, og de fleste baserer det på tidligere kjøring.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Elbil24 Pro

Din vei til eksklusive elbil-artikler, omfattende tester og unike medlemsfordeler.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.