Hyundai Nexo mot Jaguar i-Pace

Elektrisk bil på to helt forskjellige måter

Forskjellen på hydrogen-elektriske Hyundai Nexo og batteri-elektriske "Jaguar i-Pace er stor. Både når det gjelder teknologien og egenskapene på veien.

(Elbil24):

Kombinasjonen av elektrisk drivverk og SUV er en sikker vinner i Norge. Da burde alt ligge til rette for suksess både for Hyundai Nexo og Jaguar i-Pace. Likevel står folk i kø for den ene, mens den andre har fått en ganske lunken mottakelse.

Forklaringen ligger i teknologien: Nexo lager sin egen strøm i en brenselcelle, men er avhengig av hydrogen på tanken. Dette gir noen fordeler, men også en del utfordringer. Jaguar i-Pace har en stor batteripakke med strøm som driver de elektriske motorene. Også her er det utfordringer, men fordelene er tydeligvis flere, siden 3.100 nordmenn allerede har kjøpt den. Her forklarer vi forskjellen mellom suksess og fiasko.

Hydrogen er framtiden?

«Vann er den eneste løsningen» sier Hyundai når de markedsfører sin nye hydrogenbil – eller brenselcellebil – som den egentlig er. Tanken er god: Hydrogen kan produseres fra vann via elektrolyse, puttes på tanken til Nexo får så å omdannes til elektrisitet i bilens brenselcelle. Restproduktet er vann, som slippes ut gjennom ”eksosrøret”. Dersom hydrogen produseres, ved hjelp av vind- eller solkraft, blir dette en svært miljøvennlig løsning.

Denne artikkelen krever PRO-medlemskap

Elbil24 PRO gir deg tilgang til våre beste og tyngste artikler og tester, samt et stadig voksende fordelsprogram. Allerede ved innmelding får du kaffeavtalen hos Cirkle-K ut året, tilsvarende halve prisen for medlemsskapet. Jo mer du benytter deg av fordelene, jo mer sparer du. Alt er relatert til elbilen spesielt, enten det er ladeutstyr eller andre fordeler.

Årskontingent

Elbil24 PRO

599 kr

(1,64 kr per dag)

KJØP Årskontingent

Bli medlem
Du har valgt:

Elbil24

Årskontingent 599 kr for ett år 1,64 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Tilgang til våre beste og mest nyttige artikler Sterkt rabatterte ladekabler og ladebokser Kaffeavtale med kopp hos Cirkle-K ut året Det siste fra elbilverdenen hver eneste dag Et stadig voksende tilfang av fordeler
Har du allerede abonnement?   Logg inn