Beste vinterdekk 2022

Finn dekket som passer best for deg

Hvordan du vekter de ulike egenskapene ved et dekk, trenger ikke å være sammenfallende med vår vekting. Under kan du dra i spakene og finne ut hvilket dekk som passer best til dine behov.

NYTT VERKTØY: Hvordan vurderer du de ulike egenskapene ved et dekk? Under gir vi deg mulighet til å sjekke hvilket piggdekk som passer best til dine behov. Foto: Mirva Kakko
NYTT VERKTØY: Hvordan vurderer du de ulike egenskapene ved et dekk? Under gir vi deg mulighet til å sjekke hvilket piggdekk som passer best til dine behov. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert

I årets vinterdekktest fra Elbil24, Dagbladet, svenske Aftonbladet og finske Tekniikan Mailma har vi testet både piggdekk og vinterdekk uten pigger.

Prestasjonen på snø og is teller mest når vi teller opp poengene og står for hele 60 prosent av totalkarakteren.

Justér vektingen selv

Forleden dag gav vi deg et verktøy for å justere vektingen på den piggfrie testen selv, slik at du kan få beregnet en ny totalkarakter basert på dine preferanser.

Nå har vi inkludert piggdekkene.

Så dersom du for eksempel vil ha mer vekt på rullemotstand på bekostning av prestasjonen på tørre veier, eller bryr deg lite om støy fra dekkene, kan du justere vektingen av disse aspektene i henhold.

Det gjør du enkelt ved å dra i spakene tilknyttet hver delkarakter. Det er ingen begrensning på hvor mange poeng du kan gi, og du ser i parentes hvor stor prosentandel av totalkarakteren hvert enkelt punkt da teller. Den opprinnelige vektingen er den som brukes i dekktesten fra vår side.

Trykk beregn-knappen for å få opp en sortert liste over alle dekkene, med og uten pigg, og hvilken score de får basert på dine preferanser. Piggdekkene har vi merket med [P] i lista.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.