Slik lader du elbilen hjemme

Installere ladeboks eller lade fra vanlig stikkontakt? Dette må du vite

Nei, det er dessverre ikke bare å stikke støpselet i stikkontakten.

VÆR VARSOM: Det er enkelt å lade fra en vanlig stikkontakt, men her er det noen farer og begrensninger du må vite om. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VÆR VARSOM: Det er enkelt å lade fra en vanlig stikkontakt, men her er det noen farer og begrensninger du må vite om. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24): Har du diesel- eller bensinbil i dag, men vurderer å kjøpe elbil? Eller kanskje du nettopp har kjøpt din første elbil?

Da er det stor sannsynlighet for at du også ønsker å lade bilen din hjemme. I en fersk undersøkelse som vi nylig gjennomførte her på Elbil24, svarte hele 84,9 prosent de lader elbilene sine oftest hjemme.

Ikke bare å plugge i veggen

De fleste elbiler blir levert med to kabler. Den ene kabelen brukes til å koble bilen til spesiallagde ladebokser, mens den andre kommer med et støpsel som passer i vanlige stikkontakter. Denne har en stor og tung ladeboks på selve kabelen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Elbil24 PRO gir deg tilgang til våre beste og tyngste artikler og tester, samt et stadig voksende fordelsprogram. Det er krevende tider for oss som lever av annonser. Ved å bli årsmedlem hjelper du oss enda mer i arbeidet med å lage Norges beste nettavis om elbil.

PRØVETILBUD

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

599,-

Årskontigent

(Fornyes automatisk til 599,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.