Slik lader du elbilen hjemme

Installere ladeboks eller lade fra vanlig stikkontakt? Dette må du vite

Nei, det er dessverre ikke bare å stikke støpselet i stikkontakten.

VÆR VARSOM: Det er enkelt å lade fra en vanlig stikkontakt, men her er det noen farer og begrensninger du må vite om. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VÆR VARSOM: Det er enkelt å lade fra en vanlig stikkontakt, men her er det noen farer og begrensninger du må vite om. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24): Har du diesel- eller bensinbil i dag, men vurderer å kjøpe elbil? Eller kanskje du nettopp har kjøpt din første elbil?

Da er det stor sannsynlighet for at du også ønsker å lade bilen din hjemme. I en fersk undersøkelse som vi nylig gjennomførte her på Elbil24, svarte hele 84,9 prosent de lader elbilene sine oftest hjemme.

Ikke bare å plugge i veggen

De fleste elbiler blir levert med to kabler. Den ene kabelen brukes til å koble bilen til spesiallagde ladebokser, mens den andre kommer med et støpsel som passer i vanlige stikkontakter. Denne har en stor og tung ladeboks på selve kabelen.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Elbil24 Pro

Din vei til eksklusive elbil-artikler, omfattende tester og unike medlemsfordeler.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.