Hyundai Kona Electric møter Nissan Leaf og Opel Ampera-e

Kort eller lang rekkevidde?

Vi tok to langtravere med på test mot en storselger. Slik gikk det.

VERDT Å VENTE?: Det renner mye vann under broa før nordmenn får sin elektriske folkebil som når opp til hytta. Foto: Jamieson Pothecary.
VERDT Å VENTE?: Det renner mye vann under broa før nordmenn får sin elektriske folkebil som når opp til hytta. Foto: Jamieson Pothecary.Vis mer

(Elbil24):

Hvorfor i all verden tester vi disse bilene mot hverandre, tenker du sikkert. Nissan Leaf kan jo ikke sammenlignes med de to andre, og Opel Ampera har til nylig vært vanskelig å få tak i. Nå er den langt lettere å få fatt i, og prisen er senket.

Dette er med andre ord tre av de mest spennende elbilene til under 400 000 kroner som kan være interessante for en vanlig familie. Leaf er den desidert mest solgte elbilen i Norge og verden, og de to andre vinner på rekkevidde.

Leveringstid

Vi begynner med det viktigste først: «Alle» vil ha elbil om dagen, og når det lanseres en ny, stiller alle seg ukritisk på venteliste for å få en. Audi e-tron, Jaguar I-PACE, Hyundai Kona, Kia e-Niro, og Mercedes-Benz EQC har alle flere tusen på venteliste, noen med depositum.

Denne artikkelen krever PRO-medlemskap

Elbil24 PRO gir deg tilgang til våre beste og tyngste artikler og tester, samt et stadig voksende fordelsprogram. Jo mer du benytter deg av fordelene, jo mer sparer du. Alt er relatert til elbilen spesielt, enten det er ladeutstyr eller andre fordeler.

Årskontingent

Lanseringstilbud - (Spar 400,-)

199 kr

(0,54 kr per dag)

KJØP Årskontingent

Bestill nå!
Du har valgt:

Elbil24

Årskontingent 199 kr per ett år 0,54 kr per dag.

Medlemskapet fornyes automatisk til ordinær pris (599 kr/år) når perioden utløper. Du kan avslutte medlemskapet når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn