Apple CarPlay-guide:

Lar telefonen ta over skjermen i bilen

Hvordan setter man opp CarPlay og hva trenger du for å bruke det? Les Elbil24s guide og bli litt klokere.

DIN TELEFON PÅ SKJERMEN: Med iPhone og CarPlay i bilen kan du betjene telefonen direkte fra infotainment-skjermen. Foto: Pål Joakim Pollen
DIN TELEFON PÅ SKJERMEN: Med iPhone og CarPlay i bilen kan du betjene telefonen direkte fra infotainment-skjermen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Apple og Google har for lengst laget programvare for henholdsvis iPhone og Android-telefoner som gjør at du kan bytte ut infotainment-systemet i bilen med en «bilversjon» av appene på telefonen din.

Apple kaller sin løsning for CarPlay, mens Google har sin tilsvarende løsning i Android Auto. I tillegg lager Google noe de kaller Android Automotive, som da er Android-programvare som kommer ferdig installert med bilen, litt på samme måte som at enkelte TV-produsenter, som Sony og Philips, bruker Android TV som operativsystem.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.