Elbiler og kulde

Rekkevidde-sjokk: Så langt kommer elbilene ved 17 minusgrader

18 populære elbiler har blitt satt skikkelig på prøve. Se hvilke som taper minst og mest på vinterens kaldeste dager.

NESTEN HALVERT: For flere av elbilene ble rekkevidden nesten halvert under kjøring i skikkelig kulde, sammenliknet med det fabrikken oppgir at bilen skal klare. Foto: Mirva Kakko
NESTEN HALVERT: For flere av elbilene ble rekkevidden nesten halvert under kjøring i skikkelig kulde, sammenliknet med det fabrikken oppgir at bilen skal klare. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert

(Elbil24): OPPDATERT: De som har kjørt elbil i noen år er blitt vant til at rekkevidda blir en god del kortere vinterstid. For mange som aldri har opplevd en kuldeperiode i elbil, kommer kuttet i rekkevidda som et sjokk. De er ikke forberedt på hvor utfordrende en norsk vinter med snø, is og kulde er for elektriske biler.

I de store vinterbiltestene som Elbil24 er med på sammen med vår finske kollega Tekniikan Mailmaa hver vinter, er test av rekkevidda en sentral del. De siste fem åra har vi testet 30 av de mest populære elbilene på markedet og hva de duger til på vinterføre. Det er nyttig kunnskap for alle som skal kjøpe ny eller brukt elbil.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.