Nye elbilavgifter:

Så mye dyrere blir elbilene

I regjeringens forslag til statsbudsjett legges det opp til delvis moms på elbiler og en ny vektavgift. Vi har regnet ut den økte prisen på 98 elbilmodeller.

SJEKK «DIN» BIL: Alle elbiler blir dyrere på nyåret dersom regjeringen får gjennomslag for statsbudsjettet. Vi har regnet ut de nye prisene på 98 modeller. Foto: Fred Magne Skillebæk, montasje: Pål Joakim Pollen
SJEKK «DIN» BIL: Alle elbiler blir dyrere på nyåret dersom regjeringen får gjennomslag for statsbudsjettet. Vi har regnet ut de nye prisene på 98 modeller. Foto: Fred Magne Skillebæk, montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(ELBIL24): Det ser ut til at det blir dyrere å kjøpe elbil i 2023, i hvert fall om regjeringen får gjennomslag for sitt forslag til statsbudsjett for neste år.

Den lenge varslede elbilmomsen planlegges innført 1. januar og vil da gjelde alle elbiler som koster mer enn 500 000 kroner. Momsen regnes imidlertid kun på den delen av prisen som overstiger dette beløpet, så en bil til 600 000 kroner vil da få et momspåslag på 25 000 kroner.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)
Mest populær

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

690,-

1 år

(Fornyes automatisk til 790,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.